
تفاوت اصلی فیلم «ماینکرفت» با بازی ویدیویی آن چیست؟ + عکس
فیلم «ماینکرفت» که به تازگی منتشر شده مورد توجه بسیاری از مردم خصوص گیمرها در سراسر جهان قرار گرفته است.
به گزارش سبک ایده آل، فیلم «ماینکرفت» (A Minecraft Movie) یکی از محبوبترین بازیهای ویدیویی عصر حاضر را با ترکیبی از شخصیتهای لایواکشن و جلوههای ویژهی کامپیوتری به دنیای سینما آورده و فانتزی گیمرها را محقق کرده است. در این فیلم جک بلک، موزیسین و کمدین بیرقیب و جیسون موموآ، ستارهی «آکوامن» و «فست اکس» (Fast X) بازی میکنند. برای دیدن فیلم «ماینکرفت» تفاوتی ندارد که گیمری کارکشته باشید یا مخاطبی معمولی؛ هرکسی میتواند از این فیلم و دنیای رنگارنگ و پرآشوب آن لذت ببرد. اما اگر آشنایی پیشین با دنیا و قوانین بازی «ماینکرفت» داشته باشید، تجربهی دیدن آن چیز دیگری خواهد بود؛ مخصوصا که در فیلم «ماینکرفت» تفاوتهای محسوسی با بازی ویدیویی وجود دارد.
ماینکرفت پرفروشترین بازی ویدیویی تمام ادوار است و تاکنون بیش از سیصد میلیون نسخه فروخته و قریب به ۱۷۰ میلیون کاربر ماهانه دارد. درمقابل، پیشبینیها نشان میدادند که «ماینکرفت» میتواند به یکی از بدترین فیلمهای اقتباسی از بازیهای ویدیویی تبدیل شود، اما میزان فروش فیلم خبر از چیز دیگری دارد. «ماینکرفت» تاکنون توانسته در اولین هفتهی اکران به فروش داخلی ۱۵۷ میلیون دلاری و در سطح جهانی به فروش بیش از سیصد میلیون دلاری برسد که برای یک فیلم مبتنی بر بازی ویدیویی امری بیسابقه است. رکورد قبلی در دست فیلم «برادران سوپرماریو» (The Super Mario Bros. Movie) بود که در اولین هفتهی اکران، فروشی ۱۴۶ میلیون دلاری داشت.
تفاوتهای فیلم «ماینکرفت» با بازی ویدیویی اصلی
علاوه بر جک بلک و جیسون موموآ، اما مایرز (از سریال «ونزدی») سباستین هنسن و دنیل بروکس (از سریال «پیسمیکر») در فیلم «ماینکرفت» ایفای نقش کردهاند. هرسه شخصیت دنیای لایواکشن فیلم را غنیتر میکنند و کسانی هستند که از طریق یک پورتال به دنیای ماینکرفت کشیده میشوند؛ از طریق این شخصیتهاست که حتی مخاطبانی که آشنایی سابقی با بازی ویدیویی نداشتهاند، میتوانند با فیلم ارتباط بگیرند. این کاراکترها از زمین به بُعد دیگری به نام اورورلد (The Overworld) کشیده میشوند و گیر میافتند. در ادامه آنها باید با همراهی استیو، که یک زمینی دیگر است، راهی برای بازگشت به دنیای خودشان پیدا کنند. در میانهی راه آنها متوجه میشوند که قوانینی که بر دنیای اورورلد حاکم است تفاوتهای زیادی با دنیای خودشان دارد؛ اما اگر خورهی ویدیوگیم ماینکرفت باشید، میدانید که برخی این قوانین به صورتی که در فیلم به تصویر کشیده شدهاند، حتی با آنچه در خود بازی هم آمده فرق دارند.
هشدار! در ادامه خطر لو رفتن داستان «ماینکرفت» وجود دارد
۱۰. زمین در کنار اورورلد یک بعد دیگر است
فیلم «ماینکرفت» با اینکه تفاوتهای واضحی با ویدیوگیم آن دارد، اما همچنان با عناصر آشنا به بازی ارجاع میدهد. «ماینکرفت» با مونولوگی از جک بلک آغاز میشود، اما اولین تصویری که فیلم به مخاطب نشان میدهد، پر شدن پیکسلهای وسط تصویر است که هرکسی که بازی ویدیویی را کرده باشد با آن آشنا خواهد بود؛ چون هربار که دنیای جدیدی در ماینکرفت ایجاد میشود، این پروگرس بار هم میآید. این یکی از ارجاعات فیلم به بازی ویدیویی است، انگار که این فیلم تنها یک داستان دیگر خواهد بود در دنیای ماینکرفت. همانطور که اسم اصلی فیلم هم دقیقا به «یک فیلم ماینکرفت» معنی میشود؛ یعنی یکی از هزاران جهانی که میتوان در ماینکرفت تجربه کرد. این نکتهای است که حتی خود سازندگان فیلم هم به آن اشاره داشتهاند. تورفی فرانس اولافسن، یکی از تهیهکنندگان فیلم تأکید کرده که حتی اگر دو نفر یک نسخه از بازی ماینکرفت را شروع کنند، باز جهانهای متفاوتی خواهند داشت؛ چون هرکسی داستان و دنیای منحصربهفرد خودش را دارد؛ بنابراین، غیرممکن است که یک فیلم قطعی و نهایی از ماینکرفت ساخت، چون این تنها یکی از میلیاردها داستانی خواهد بود که میتوان در جهان ماینکرفت روایت کرد.
با وجود تمام تفاوتهایی که روند داستانی میتواند در جهان ماینکرفت طی کند، همچنان یکسری قوانین کلی وجود دارد که در تمام آنها پیدا میشود. قوانینی که دنیا و گیمپلی بازی را دربرمیگیرد. اما یکی از مهمترین تفاوتهای فیلم «ماینکرفت» با بازی ویدیویی در جهانهایی است که معرفی میکند. در بازی اصلی ما با سه بُعد سروکار داریم: Overworld، Nether و The End و دربارهی آخری اصلا در فیلم توضیح داده نمیشود. در مقابل، «زمین» به عنوان بعد سوم جای The End را در فیلم گرفته است. انسانها میتوانند از زمین با استفاده از یک گوی آبی به اورورلد دسترسی داشته باشند. استیو و بقیهی کاراکترها با کمک همین گوی توانستند خانهی خود را ترک کنند.
فیلم «ماینکرفت» علاوه بر اینکه یک بعد تازه به دنیای بازی اضافه کرده است، یک پورتال تازه را هم معرفی میکند. پورتال از زمین به اورورلد به رنگ آبی است و بیشتر از آنکه شبیه پورتال The End باشد، بسیار به پورتالی شباهت دارد که به Nether میرسد. با این حال، زمانی که قالب شیشهای گوی میشکند، دروازهای هم که به زمین میرسد بسته میشود و تا زمانی که انسانها یک قالب شیشهای دیگر پیدا کرده و تکههایشان را کنار هم نگذارند، این پورتال باز نمیشود.
۹. کاراکترها در فیلم «ماینکرفت» احیاء نمیشوند
فیلم «ماینکرفت» اشارات زیادی به قوانین موجود در بازی دارد و اکثر اوقات هم آنها را رعایت میکند؛ مثلا همانطور که از ابتدای فیلم توضیح داده میشود، روزها در اورورلد بهشدت کوتاهتر از روزهای معمولی در زمین هستند و حتی شخصیت دان (دنیل بروکس) جایی میگوید که انگار فقط بیست دقیقه گذشته است. اگر با بازیها آشنا باشید میدانید که در دنیای بازی هم همینطور است و هر روز در ماینکرفت دقیقا بیست دقیقه طول میکشد. با وجود چنین شباهتهایی، تفاوت عمدهای در فیلم وجود دارد.
با اینکه عملا توضیح دقیقی دربارهی این موضوع داده نمیشود، اما به نظر میرسد که کاراکترها در فیلم «ماینکرفت» احیاء نمیشوند. در بازی ویدیویی وقتی کاراکتر یک پلیر میمیرد، آیتمهای او دراپ شده و فرد به نقطهی اسپان (Spawn) برمیگردد. خیالتان راحت که هیچکدام از کاراکترهای فیلم نمیمیرند؛ اما همین که استیو و دیگران از ترس جانشان مدام در دنیای ماینکرفت احساس خطر میکنند، نشان میدهد که حتما نتایج جبرانناپذیری در انتظار آنهاست.
ممکن است کسی بگوید که احیای کاراکترها در بازی یک جنبهی مربوط به گیمپلی است و کاراکترها به معنی واقعی کلمه به دنیا بازنمیگردند. اما فیلم «ماینکرفت» المانهای بسیاری را از گیمپلی بازی ویدیویی به داستان خود آورده است و تفاوتهای این چنینی نشان میدهند فیلم با حفظ برخی عناصر، از پرداختن به جنبههای دیگر بازی صرف نظر کرده که البته هیجان داستان را بالاتر برده است. چیزهایی مثل نحوهی قرارگیری بلوکها و ریختن آیتمهای شناور همه به همان شکلی هستند که در بازی آمده و اسپانشدن هم عنصر مهم دیگری است که در فیلم «ماینکرفت» خبری از آن نیست.
۸. گوسفندهای صورتی به وفور پیدا میشوند
یکی دیگر از تفاوتهای برجسته که بین فیلم «ماینکرفت» و بازی ویدیویی وجود دارد در همین گوسفندهاست. در بازی اصلی، گوسفندهای صورتی خاصترین نوع هستند و تنها ۱۶۴هزارم درصد احتمال دارد یکی از آنها جلوی پایتان سبز شود. در مقابل، گوسفندهای سفید تا دلتان بخواهد در بازی پیدا میشوند و پیدا کردن انواع سیاه، قهوهای و خاکستری این گوسفندها هم کار دشواری نیست. در فیلم «ماینکرفت» اما آنقدر گوسفند صورتی زیاد است که تا چشم کار میکند فقط همین رنگ را میبینید؛ وفور گوسفندهای صورتی به حدی است که حتی استیو از پشم صورتی آنها یک خانهی تمام و کمال برای خودش ساخته است. البته گوسفندهای دیگر در پسزمینهی داستان پیدا میشوند، اما هیچکدام به اندازهای که همنوعان صورتیاشان در مرکز توجه هستند، اهمیت ندارند.
۷. گلهای فیلم «ماینکرفت» بلوکی هستند
این البته یک تغییر کوچک است، اما اگر به اندازهی کافی بازی کرده باشید، شاید از دیدن گلهای فیلم «ماینکرفت» تعجب کنید که تفاوتهای محسوسی با بازی ویدیویی دارند. در دنیای بازی اصلی گلهای متعددی وجود دارد که پلیرها میتوانند آنها را بچینند و جاهای مختلف بگذارند. اما مسئلهی اصلی اینجاست که گلها در بازی ماینکرفت عمق ندارند؛ یعنی به سبک پیکسلآرت درست شدهاند، نه بلوکها. با اینکه چنین گلهای پیکسلآرتی در فیلم «ماینکرفت» هم پیدا میشوند، اما در اورورلد گلهای بلوکی هم وجود دارد. این تغییر هیچوقت در طول فیلم توضیح داده نمیشود و گلها هم بیشتر جنبهی تزئینی و زیبایی بصری دارند تا داستانی.
۶. تقریبا میتوان هرچیزی را در اورورلد کرفت کرد
اگر نگوییم صددرصد، کرفت کردن (Crafting) تقریبا پنجاه درصد کل بازی ماینکرفت را میسازد و فیلم لایو اکشن در همین مورد هم تفاوتهایی ایجاد کرده است. در بازی ماینکرفت همهجور آیتمی برای کرفت کردن پیدا میشود؛ اما تعداد محدودی وجود دارد. تنها ترکیبهای خاصی از آیتمهاست که جواب میدهد و به کرفت کردن آیتم میانجامد و فرمولهای خاصی برایش وجود دارد. در فیلم «ماینکرفت» اما به نظر میرسد انسانها میتوانند هرچیزی را کرفت کنند؛ مثلا در جایی از فیلم کاراکتر جیسون موموآ میتواند بدون هیچ فرمولی دو سطل را که با یک زنجیر به هم وصل شدهاند کرفت کند؛ چیزی که مانندش در خود بازی ماینکرفت وجود ندارد. یا جایی دیگر هنری (سباستین هنسن) از آیتمهایی که از زمین با خودش آورده استفاده کرده و یک لانچر تیترتات میسازد. این آیتم نهتنها یک آیتم خاص است، بلکه در فرایند ساخت آن هم از آیتمهای خاصی مثل گیرهی کاغذ و تیرتات استفاده شده که مشخصا در بازی اصلی دیده نمیشود.
۵. فیلم «ماینکرفت» گولم سرعت را اضافه میکند
فیلم «ماینکرفت» فقط آیتمهای تازهای را معرفی نمیکند، بلکه حتی گولمهای تازه هم در آن پیدا میشوند. شخصیتهای فیلم از همان ابتدای داستان به سرعت با آیرون گولمها (Iron Golems) آشنا میشوند که وظیفهی محافظت افراد را دارند. در ادامهی داستان شخصیتها تصمیم میگیرند که یک ارتش از گولمها بسازند تا به جنگ نیروهای Nether بروند. با اینکه اکثریت این گولمها همان آیرون گولمها هستند، اما هنری از آیتم چکمههای سرعت (Boots of Swiftness) استفاده میکند، که آن را تنها میتوانید در بازی اسپینآف «ماینکرفت دانجنز» (Minecraft Dungeons) پیدا کنید، و یک گولم سرعت (Golem of Swiftness) میسازد که یک نوع آیرون گولم شدیدا سریع است، اما مانندش در بازی وجود ندارد.
۴. سروکلهی اندرمنها در یک وودلند منشن پیدا میشود
یکی از نکات مهمی که هر پلیری باید حین بازی در ماینکرفت مد نظر داشته باشد این است که هرگز مستقیم توی چشم یک اندرمن نگاه نکند. اندرمنها یکی از سختترین دشمنان بازی هستند، اما معمولا کاری به کار پلیر ندارند؛ مگر اینکه پلیری مستقیما به آنها حمله کند یا توی چشمشان زل بزند. در جایی از فیلم سروکلهی اندرمنها هم پیدا میشود؛ اما نه جایی که معمولا انتظارش را دارید.
به طرز جالبی یکی از مکانهای اصلی در فیلم «ماینکرفت»، یک وودلند منشن (Woodland Mansion) است. شخصیتها میخواهند آیتمی پیدا کنند که برای رساندن آنها به خانه ضروری است و ازاینرو باید به این مکان خطرناک پا بگذارند. استیو هم که از خطرات اینجا آگاه است، پیش از قدم گذاشتن به وودلند منشن به دیگران هشدار میدهد. او از پیلجرها و ویندیکیتورها میگوید، اما این را هم اضافه میکند که اندرمنها در طبقهی سوم سروکلهاشان پیدا میشود. در بازی ویدیویی اما خبری از این قانون نیست و اندرمنها در وودلند منشنها نخواهند بود و این نکتهی تازهای است که فیلم خودش به داستان اضافه کرده است.
۳. پورتالها در فیلم «ماینکرفت» بزرگتر هستند
کارگردان، جرد هس، پیشتر توضیح داده بود که تیم سازندهی فیلم «ماینکرفت» زمان زیادی را صرف بازی کرده و حتی همگام با تیم Mojang، سازندگان بازی ویدیویی، کار کردهاند تا کوچکترین جزئیات را از بازی ویدیویی به دنیای فیلم بیاورند؛ بهطوری که از قوانین فیزیک گرفته تا گیمپلی و طراحی همه یادآور ماینکرفت اصلی باشند. اما همچنان جزئیات کوچکی رعایت نشدهاند که اگر از پلیرهای همیشگی ماینکرفت باشید به چشمتان میآید.
برای مثال، پورتالهایی که رو به زمین و Nether باز میشوند هردو در فیلم «ماینکرفت» وجود دارند، اما یکی از تفاوتهای اصلی آنها با بازی ویدیویی در اندازهاشان است. در بازی ماینکرفت، پورتالهای Nether شاید به اندازهی چهار یا پنج بلوک باشند. اما پورتالهای Nether در فیلم «ماینکرفت» آنقدر بزرگاند که حتی از قد کاراکترها هم فراتر میروند.
۲. رهبری پیگلینها برعهدهی ملگوشا است
در بازی ماینکرفت، پیگلینها یک دسته از دشمنان پلیر هستند که در Nether اسپان میشوند و آنطور که فیلم توضیح میدهد، اگر به دنیای اورورلد پا بگذارند، حالت زامبی به خود میگیرند. اما یک تغییر غیرمنتظره در فیلم معرفی کاراکتر ملگوشا است. ملگوشا شرور اصلی فیلم است و رهبری پیگلینها را هم بر عهده دارد، اما ملگوشا در بازی اصلی نیست؛ بلکه یک شخصیت تازه است که برای فیلم نوشته شده و در یکی از پکهای آخری بود که برای تبلیغ فیلم «ماینکرفت» به ویدیوگیم اضافه شد. پیش از اکران تصور میشد که اژدهای اندر (Ender Dragon) احتمالا غولآخر یا شرور اصلی داستان خواهد بود، اما با معرفی پیگلینها که بیشتر به «ماینکرفت لجندز» ارتباط پیدا میکنند، کاراکتر تازهای برای رهبری آنها به داستان فیلم اضافه شده است.
۱. دشمنان میتوانند از Nether به اورورلد بیایند
داستان فیلم «ماینکرفت» زمانی بالا میگیرد که نیروهای شرور Nether از بُعد خودشان به اورورلد پا میگذارند و میخواهند جلوی خورشید را بگیرند. شخصیتها باید در اورورلد به مصاف آنها بروند و جلوی این نیروها، پیگلینها و بسیاری دیگر ایستادگی کنند. با این حال، چنین چیزی در بازی اصلی ممکن نیست، چون دشمنان نمیتوانند از Nether به اورورلد برسند یا حداقل بدون دخالت پلیرها نمیتوانند. با اینکه آمدن نیروهای ملگوشا به اورورلد غیرمنتظره است، اما فیلم «ماینکرفت» یک نکتهی مهم را از بازی اصلی فراموش نکرده، اینکه درصورت آمدن پیگلینها به اورورلد آنها به زامبی تبدیل میشوند.
منبع: Screenrant