سلامت

خواص سرکه بالزامیک؛ از لاغری تا درخشندگی پوست

سرکه بالزامیک یکی از چاشنی‌های معروف ایتالیایی به‌شمار می‌آید که برای اولین بار در شهر مودنا تولید شده است. این چاشنی علاوه بر طعم متمایز و دلنشین، فواید بی‌شماری برای سلامتی دارد.

به گزارش سبک ایده‌آل،از مهم‌ترین خواص سرکه بالزامیک می‌توان به کاهش وزن، تنظیم قند خون، زیبایی پوست، سلامت قلب، بهبود هضم و درمان زخم اشاره کرد.

مدت ۱۲ تا ۲۵ سال درون بشکه‌های چوبی ساخته‌شده از چوب بلوط نگهداری می‌کنند تا تبدیل به سرکه شود.

سرکه بالزامیک صنعتی: در کارخانه تهیه می‌شود و معمولا حاوی شکر، کارامل یا طعم‌دهنده است.

ارزش غذایی سرکه بالزامیک

این سرکه یک چاشنی سالم و خوش‌طعم است؛ از همین‌رو انتخاب خوبی برای افرادی که می‌خواهند رژیم غذایی رعایت کنند و به دنبال جایگزینی برای سس‌های چرب هستند، به‌شمار می‌آید. برای آشنایی با خواص سرکه بالزامیک، بهتر است ابتدا ارزش غذایی آن را بشناسید. این سرکه حاوی آنتی‌اکسیدان و مواد مغذی فراوانی است که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ارزش غذایی سرکه بالزامیک مقدار در ۱۰۰ گرم

انرژی ۸۸ کیلو کالری

پروتئین ۰.۵ گرم

چربی ۰ گرم

کربوهیدرات ۱۷ گرم

پتاسیم ۱۱۲ میلی‌گرم

سدیم ۲۳ میلی‌گرم

قند ۱۵ گرم

منیزیم ۱۲ میلی‌گرم

آهن ۰.۷ میلی‌گرم

کلسیم ۲۷ میلی‌گرم

خواص سرکه بالزامیک چیست؟

مهم‌ترین فواید این سرکه برای سلامتی شامل موارد زیر می‌شوند:

۱- سرکه بالزامیک و بهبود هضم

این سرکه حاوی اسید استیک است که به افزایش رشد باکتری‌های مفید در روده کمک می‌کند و با بهبود هضم، مانع از بروز مشکلات گوارشی مانند نفخ و یبوست می‌شود. همچنین سرکه بالزامیک دارای خاصیت ضد باکتریایی است و می‌تواند از رشد باکتری‌های مضر در سیستم گوارشی جلوگیری کند.

۲- خواص سرکه بالزامیک برای کبد چرب

مصرف متعادل سرکه بالزامیک به بهبود سلامت کلی بدن کمک می‌کند.

یکی از خواص سرکه بالزامیک در طب سنتی، کمک به سم‌زدایی از کبد و بهبود عملکرد آن است. اطباء طب سنتی معتقدند، ترکیبات خاص این سرکه به تجزیه چربی‌ها و دفع سموم از بدن کمک می‌کنند. با این حال، اگر مشکلات مرتبط با کبد دارید و دارو می‌خورید، قبل از مصرف سرکه بالزامیک با پزشک معالج خود مشورت کنید.

۳- سرکه بالزامیک و سلامت قلب

سرکه بالزامیک حاوی پلی‌فنول‌ها است که به کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) کمک می‌کنند. همچنین از آن جایی که سرکه بالزامیک از انگور تهیه می‌شود و انگور می‌تواند مانع از گرفتگی عروق قلب شود، می‌توان گفت این سرکه برای بهبود سلامت قلب و عروق و کاهش خطر بیماری‌های قلبی مفید است.

۴- خواص سرکه بالزامیک برای لاغری

سرکه بالزامیک به طور معجزه‌آسا موجب لاغری نمی‌شود، اما می‌تواند به روند کاهش وزن کمک کند. ترکیبات پروبیوتیک موجود در این سرکه احساس سیری ایجاد می‌کنند؛ در نتیجه فرد کمتر غذا می‌خورد و بدن چربی می‌سوزاند. از طرفی، سرکه بالزامیک حاوی اسید استیک است که با افزایش متابولیسم از تجمع چربی در بدن جلوگیری می‌کند. برخی تحقیقات نشان داده‌اند، افرادی که از سرکه بالزامیک در وعده غذایی صبح استفاده می‌کنند، کالری دریافتی آن‌ها در طول روز کاهش می‌یابد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا