جهانگوناگون

طوفان‌های خورشیدی و تأثیر آن‌ها بر ماهواره‌های استارلینک: یافته‌های ناسا

طوفان‌های خورشیدی چگونه ماهواره‌های استارلینک را به جو زمین می‌کشانند؟ ما یافته‌های ناسا درباره تأثیر فعالیت‌های خورشیدی را بررسی می‌کنیم.

به گزارش سبک ایده آل ، شما وقتی از طوفان‌های ژئومغناطیسی می‌شنوید، ممکن است به پدیده‌های زیبای شفق قطبی فکر کنید، اما این طوفان‌ها اثرات جدی بر فناوری‌های فضایی دارند. این طوفان‌ها، که از فوران‌های تاج خورشیدی (CMEs) ناشی می‌شوند، جو بالایی زمین (ترموسفر) را گرم می‌کنند و چگالی آن را افزایش می‌دهند. شما با افزایش چگالی جو، شاهد نیروی مقاومت (Drag) بیشتری بر ماهواره‌های مدار پایین زمین (LEO) خواهید بود. این نیرو باعث می‌شود ماهواره‌ها، مانند استارلینک، سریع‌تر ارتفاع خود را از دست بدهند و به جو زمین سقوط کنند.

یافته‌های ناسا درباره سقوط ماهواره‌های استارلینک

شما با مطالعه تحقیقات مرکز پروازهای فضایی گادرد ناسا، متوجه می‌شوید که طوفان‌های خورشیدی عمر ماهواره‌های استارلینک را کاهش می‌دهند. استارلینک گزارش می‌دهد که بین سال‌های 2020 تا 2024، حدود 523 ماهواره استارلینک به دلیل این طوفان‌ها به جو زمین سقوط کردند. شما باید بدانید که این تعداد، بی‌سابقه است و برای اولین بار در تاریخ شاهد بازگشت هم‌زمان این تعداد ماهواره هستیم.

تأثیر اوج فعالیت خورشیدی بر ماهواره‌ها

شما ممکن است ندانید که خورشید در چرخه 11ساله خود، در اواخر سال 2024 به اوج فعالیت (Solar Maximum) در چرخه 25 رسید. در این دوره، فوران‌های خورشیدی و طوفان‌های ژئومغناطیسی شدت بیشتری دارند. شما با افزایش این فعالیت‌ها، شاهد کاهش عمر ماهواره‌های استارلینک تا 10 روز در شرایط اوج فعالیت خورشیدی خواهید بود. برای مثال، در طوفان ژئومغناطیسی فوریه 2022، 38 ماهواره استارلینک به دلیل افزایش 50درصدی نیروی مقاومت جو، به زمین سقوط کردند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا