بازار مریوان بزرگترین بازار غرب کشور
این بازار یکی از مهمترین و پرترددترین مراکز تجاری مرزی در استان کردستان و از جاهای دیدنی مریوان است.
به گزارش سبک ایده آل، نخستین بازار مرزی استان زیبای کردستان بازارچه مرزی باشماق مریوان است. بازارچه باشماق در فاصله حدود ۱۵ کیلومتری از شهر مریوان واقع شده است. با ما همراه باشید.
بازارچه مرزی مریوان از مقاصد خرید و جاهای دیدنی مریوان به شمار میآید. بازارچه مرزی مریوان معروف به بازارچه باشماق می باشد. از مزایای بازار مرزی باشماق وجود هتل و مسافرخانه هایی است. این بازارچه در نزدیکی مرز ایران و عراق قرار دارد. با ما همراه باشید.
بازارچه مرزی مریوان
یکی از وسوسه انگیزترین لذت های سفر به خصوص برای خانم ها خرید کردن است، به همین دلیل شناخت بازارهای مقصد سفر می تواند در وقت تان صرفه جویی کند. مریوان شهر زیبا و پر جاذبه ای که علاوه بر زیبایی های طبیعی که دارد، دارای بازارهایی رنگارنگی است که در آنها تقریبا همه چیز با قیمتی مناسب یافت می شود.
این بازارچه یکی از بهترین، با ارزش ترین و بزرگترین بازارهای غرب کشور به شمار می رود و در ۱۵ کیلومتری شهر مریوان قرار دارد.
اجناس و کالاهای این بازارچه، اجناسی خارجی و با کیفیت هستند و با قیمت فوق العاده مناسب و ارزانی که دارند باعث جذب مشتری های زیاد و شلوغی همیشگی بازارچه مرزی مریوان می شوند.
کالاهای خارجی از عراق وارد بازار می شوند و در بین آن ها همه چیز از جمله لوازم خانگی و الکترونیکی، پوشاک، کفش و حتی زیور آلات سنتی زنانه نیز یافت می شود.
این همه تنوع و زیبایی در اجناس، آن هم با قیمتی مناسب و ارزان، برای مشتری ها وسوسه انگیز خواهد بود و معمولا همه با دستی پر، این بازارچه را ترک می کنند.
بازارچه مرزی مریوان با ارزش ترین و بزرگترین بازارهای غرب کشور
بازارچههای مرزی استان کردستان، از استانهای مرزی کشور ایران با ۲۲۷ کیلومتر مرز با شمال عراق، سه بازارچه و یک مرز رسمی دارد و پیشتر پنج معبر کولبری با مجوز ورود ۷۵ قلم کالا نیز در امتداد این مرز فعال بودهاست.
در استان کردستان چهار شهرستان مریوان، بانه، سروآباد و سقز با کشور عراق (منطقه اقلیم کردستان عراق) مرز دارند. دولت برای کمک به اشتغالزایی و کسب درآمد مرز نشینان معابری را برای ورود و خروج آنها باز گذاشته و ساکنان این مناطق میتوانند با حضور در این بازارچهها و داد و ستد، کالاها زندگی و خانوادههای خود را تأمین کنند.
وجود عواملی چون پیشینه مبادلات مرزی و حجم کالاهای مبادله شده در محدوده مرزی مریوان سبب گشت که از سال ۱۳۶۹ عملاً فعالیت اقتصادی از طریق مرز باشماق با کردستان عراق شروع شده و اولین بازارچه مرزی استان کردستان به فاصله تقریبی ۱۷ کیلومتر از شهر مریوان و در جوار روستای مرزی باشماق احداث شود.
بازارچه مذکور تا اولین شهر مرزی استان سلیمانیه (شهر پینجوین) حدود ۶ کیلومتر و تا مرکز استان سلیمانیه (شهر سلیمانیه) حدود ۱۳۰ کیلومتر فاصله دارد. شروع کار بازارچه با مدیریت فرمانداری از سال ۱۳۷۰ تا ۱۳۷۸ بود و از سال ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۳ مرز به صورت پیله وری اداره میشد و نماینده بازرگانی در بازارچه حضور داشت و در سال ۱۳۸۳ مرز باشماق به صورت رسمی آغاز به کار کرد.
درآمد حاصل از بازارچهها
اثر مالی این بازارچهها در حدی بوده که هر ساله درآمدهای قابل توجهی از طریق گمرکات و فرمانداریهای مرزی وصول به خزانه دولت واریز شدهاست. مدیر بازارچه مرزی خانم شیخان در شهرستان مریوان در گزارشی در مردادماه سال ۱۳۹۷ گفت: مرزنشینان دارای کارت پیله وری طی ۳۱ روز کاری (از اواخر خرداد امسال تاکنون) ۵۶ میلیارد و ۱۴۸ میلیون ریال درآمد، از محل ترخیص کالاهای وارداتی داشتهاند. وی افزود: در ازای ترخیص این کالاها، ۵۴ میلیارد و ۲۱۸ میلیون و ۴۴۲ هزار ریال نیز به حساب دولت واریز شدهاست.
تقریباً تمامی این مراکزِکسب عرضهکنندهٔ انواع کالاها و تأمینکننده کالا برای تجار شهرهای دور و نزدیک کشور هستند و مشتریانی، در بازارهای شهرهای مختلف دارند. به نظر میرسد نیروهای عهدهدار امنیت مرز و کنترل ترددهای مرزی به حدکافی توانمند و مقتدر بوده و بنابراین عدم سختگیری در برخورد با ترددهای مرتبط با قاچاق کالا موقتی و در راستای تأمین رضایت مرزنشینان باشد.