پرورش کودک

حساسیت به گندم در کودکان

آلرژی غذایی در کودکان بیشتر از بزرگسالان مشاهده می‌شود. در گزارشی در آمریکای شمالی، تقریباً ۵٪ از کودکان زیر پنج سال دارای آلرژی غذایی بودند.

به گزارش سبک ایده ال، برای سال‌ها، متخصصان بهداشت توصیه می‌کردند که برخی از رایج‌ترین مواد آلرژی‌زا در غذاها (از جمله تخم‌مرغ، شیر، خردل، بادام‌زمینی، صدف و ماهی، دانه کنجد، سویا، گندم و مغزها) تا حداقل یک سالگی در رژیم غذایی نوزادان گنجانده نشود. برای برخی غذاها، این توصیه تا دو یا سه سالگی ادامه داشت. با این حال، این رویکرد قدیمی در تأخیر معرفی غذاهای شناخته‌شده برای ایجاد آلرژی ممکن است در افزایش موارد گزارش‌شده آلرژی غذایی نقش داشته باشد.

دیدگاه جدید

در سال‌های اخیر، توصیه‌ها تغییر کرده است و دانشمندان کشف کرده‌اند که وقتی نوزاد شما از نظر رشدی آماده باشد، نیازی به تأخیر در معرفی این آلرژن‌های رایج نیست، به‌ویژه پس از شروع تغذیه تکمیلی. مطالعات نشان داده‌اند که تأخیر در ارائه آلرژن‌ها به نوزادان، فراتر از ۶ تا ۱۰ ماهگی، ممکن است خطر آلرژی غذایی را افزایش دهد. پیشنهاد شده است که معرفی زودهنگام این غذاها و مصرف منظم آن‌ها در مقادیر کم ممکن است به سیستم ایمنی نوزاد کمک کند تا بهتر با این غذاها سازگار شود و از واکنش‌های آلرژیک جلوگیری کند.

دستورالعمل‌های جدید توصیه می‌کنند که بادام‌زمینی (با بافت مناسب سن) و غذاهای حاوی گلوتن را در زمانی که تغذیه تکمیلی را آغاز می‌کنید، به نوزادان سالم بدهید. بادام‌زمینی کامل نباید به نوزادان یا کودکان زیر چهار سال داده شود، زیرا خطر خفگی وجود دارد. گلوتن در غذاهایی که از گندم، چاودار و جو تهیه شده‌اند یافت می‌شود، مانند نان، پاستا، غلات و کراکر.

اگر نوزاد شما اگزما، سابقه خانوادگی آلرژی یا هرگونه آلرژی غذایی فعلی دارد، قبل از معرفی غذاهای احتمالاً آلرژی‌زا، حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

صبر و مشاهده

هر یک از این غذاها را ابتدا به‌صورت جداگانه به نوزادتان معرفی کنید و سپس چند روز صبر کنید تا مطمئن شوید که یک غذای خاص باعث واکنش نمی‌شود. شیر گاو کامل قبل از ۹ تا ۱۲ ماهگی توصیه نمی‌شود، زمانی که نوزاد شما غذاهای متنوع غنی از آهن مصرف می‌کند. سایر محصولات لبنی، مانند ماست ساده، می‌توانند بعد از شش ماهگی ارائه شوند.

همچنین، اعتقاد بر این است که شیردهی ممکن است محافظتی در برابر آلرژی‌ها ایجاد کند، بنابراین تا زمانی که می‌توانید به شیردهی نوزادتان ادامه دهید، به‌ویژه اگر سابقه خانوادگی آلرژی وجود دارد.

یک مطالعه برجسته در سال ۲۰۱۵ نشان داد که معرفی زودهنگام (بین ۴ تا ۱۲ ماهگی) و تغذیه منظم با غذاهایی که معمولاً با آلرژی‌ها مرتبط هستند—به‌ویژه بادام‌زمینی—ممکن است به پیشگیری از آلرژی کمک کند. برای اطلاعات بیشتر، به مطلب “آلرژی به بادام‌زمینی: آنچه باید درباره آخرین تحقیقات بدانید” مراجعه کنید.

اگر کودک شما به گندم آلرژی دارد

با پزشک کودکان خود مشورت کنید تا بهترین غذاها را برای کودک شما توصیه کند. به یاد داشته باشید که باید تنوع غذایی را رعایت کنید. این می‌تواند شامل میوه‌ها، سبزیجات، گوشت، ماهی، تخم‌مرغ و غلات بدون گلوتن مانند کینوا، ارزن و آمارانت باشد.

خبر خوب این است که بیشتر آلرژی‌های گندم در اوایل کودکی برطرف می‌شوند و معمولاً تا بزرگسالی ادامه نمی‌یابند.
آکادمی اطفال آمریکا (AAP) توصیه می‌کند که شیردهی به‌عنوان تنها منبع تغذیه برای نوزاد در حدود شش ماه اول انجام شود. این آکادمی همچنین حمایت از ادامه شیردهی پس از شروع غذاهای جامد را، تا زمانی که مادر و نوزاد بخواهند، برای دو سال یا بیشتر توصیه می‌کند. در مورد مکمل‌های ویتامین D و آهن در سال اول با پزشک کودک خود مشورت کنید. به یاد داشته باشید که آمادگی هر کودک برای غذاهای جامد به نرخ رشد و توسعه فردی او بستگی دارد.

منبع: https://www.healthychildren.org/English/tips-tools/ask-the-pediatrician/Pages/When-should-I-introduce-wheat-into-my-babys-diet.aspx

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا