سلامت

درمانی طبیعی علیه سرطان سینه با سم عقرب آمازونی؟

دانشمندان دانشگاه سائوپائولو در برزیل موفق به شناسایی مولکولی به‌نام BamazScplp1 در زهر عقرب آمازونی Brotheas amazonicus شده‌اند که تأثیری مشابه داروی شیمی‌درمانی پاکلیتاکسل روی سلول‌های سرطان سینه دارد. این مولکول با تحریک فرایند نکروز، باعث مرگ سلول‌های سرطانی می‌شود.

به گزاش سبک ایده آل، تحقیقات در چارچوب برنامه‌های پژوهشی گسترده‌ی FAPESP انجام شده و بخشی از آن در همکاری با مؤسسات تحقیقاتی جنگل‌های آمازون بوده است. برای تولید ایمن این مولکول، پژوهشگران از روشی نوین به‌نام بیان ناهمگون (Heterologous expression) استفاده کرده‌اند؛ ژن تولیدکننده‌ی این پروتئین را به مخمر Pichia pastoris منتقل کردند تا این قارچ به‌صورت «کارخانه زنده» آن را تولید کند.

جالب‌تر اینکه، این تیم تحقیقاتی پیش‌تر موفق به ساخت “چسب زیستی” از زهر مار برای ترمیم اعصاب و استخوان شده‌اند و اکنون در حال توسعه‌ی یک نسل پیشرفته از آن با استفاده از فاکتور رشد رگ‌ساز (VEGF) هستند.

پیشرفت‌های دیگر:

در شهر کمپیناس، پژوهشگران در حال توسعه درمان‌های هدفمند با کمک رادیوایزوتوپ‌ها برای تشخیص و نابودی سلول‌های سرطانی هستند.

در دانشگاه سائوپائولو، پروژه‌ای برای ساخت واکسن ایمنی‌درمانی از ترکیب سلول‌های دندریتیک اهدایی و سلول‌های توموری بیماران در حال پیشرفت است؛ نتایج اولیه در ملانوما، سرطان کلیه و گلیوبلاستوما امیدوارکننده بوده‌اند.

در فرانسه، استفاده از هوش مصنوعی در تصویربرداری MRI برای پیش‌بینی وضعیت ژنتیکی تومورهای مغزی (مانند متیلاسیون MGMT) نتایج دقیقی تا ۹۰٪ ارائه داده است.

این پژوهش‌ها نشان می‌دهند که طبیعت و فناوری، اگر در کنار هم قرار گیرند، می‌توانند افق‌های تازه‌ای برای درمان سرطان بگشایند. اما اگر گونه‌های زیستی و زیست‌بوم‌ها را از دست بدهیم، شاید هرگز به این درمان‌های بالقوه نرسیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا