سلامت

درمان فوری سفید شدن مو

سفید شدن مو در سنین زیر ۴۰ سال طبیعی نبوده و می‌تواند دلیل نوعی بیماری باشد، البته عوامل مختلفی در سفید شدن زودرس مو‌ها تاثیر گذار است. با ما همراه باشید تا در این باره بیشتر بدانید.

سفید شدن مو‌ها در سن زیر ۴۰ سال دلایل مختلفی دارد و طبیعی نمی‌باشد. اگر مو‌های شخصی در کمتر از ۴۰ سالگی شروع به سفید شدن کند باید برای درمان آن اقدام کند، زیرا ممکن است علت سفیدی زودرس مو‌ها، نوعی بیماری باشد.

سفید شدن مو در سنین زیر ۴۰ سال طبیعی نبوده و یکی از علل آن می‌تواند استرس زیاد و کاهش قوای جسمانی افراد همینطور افزایش میزان خشکی ماده تشکیل دهنده مو باشد. دلایل مختلفی برای سفید شدن مو‌ها در سنین کم وجود دارد که در این بخش آن‌ها را ارائه می‌کنیم.

عوامل مهم در سفید شدن زودهنگام مو‌ها

ژنتیک نقش مهمی در سفید شدن زودهنگام مو‌ها دارد. در نژاد افراد می‌توان تاثیر ژنتیک را مشاهده کرد که پیری زودرس و سفید شدن موه‌ها می‌تواند از نسل قبل به ارث رسیده است. در این صورت ژنتیک فرد مشخص می‌کند سفیدی مو‌ها و یا سفیدی زودرس مو‌ها در چه سنی اتفاق می‌افتد.

دارو‌ها

برخی از دارو‌ها در سفیدی زودهنگام مو‌ها در گیجگاه و ابرو‌ها می‌شود. مثلا چند ماه بعد از مصرف دارو‌های کلروکین و هیدروکسی کلروکین در بیماران روماتیسمی، سنتز فئوملانین در افرادی که مو‌های بور دارند مختل می‌شود و مو‌ها رو به سفیدی می‌گرایند که با قطع مصرف این نوع دارو‌ها رنگ طبیعی مو‌ها باز می‌گردد.

دارو‌های دیگری مانند بلئومایسین، اترتینات، هالوپریدول، تاموکسیفن، والپروات، وراپامیل، مفنسین، فلوروبوتیروفنون، تریپارانول نیز در سفید شدن زودرس مو‌ها تاثیر دارند.

کمبود ویتامین

کمبود ویتامین B-۱۲ یا اختلالات هیپوفیز و تیروئید از عوامل سفیدی زود رس مو‌ها محسوب می‌شوند. اگر سفیدی مو‌ها به این دلایل باشد قابل درمان و برگشت پذیر می‌باشد.

تغذیه نامناسب

اختلالات تغذیه‌ای مانند کمبود پروتئین و کالری، همچنین کمبود برخی از اسید‌های آمینه ضروری، کمبود ویتامین‌هایی مانند B۶، B۱۲، D؛ کمبود املاح مانند روی، کلیسیم، مس و سلنیم تاثیر زیادی در سفید شدن مو‌ها دارد. کمبود آهن به تنهایی موجب سفید شدن مو‌ها نمی‌شود و فقط در ریزش مو‌ها تاثیر دارد. آنچه بسیار مهم است تغذیه با مواد غذایی سرشار از این مواد معدنی‌ها و ویتامین‌ها می‌باشد در صورت گیاه خوار بودن می‌توانید از مکمل‌های این مواد ضروری استفاده نمائید.

اگر سفید شدن مو‌ها به صورت طبیعی باشد نمی‌توان از پروتئین، ویتامین‌ها و مواد ریز مغذی دیگر برای درمان آن استفاده کرد. این مسئله بدان جهت حائز اهمیت است که شرکت‌های دارویی امروزی با تبلیغات گسترده خود، سعی در فروش کپسول‌های مولتی ویتامین مخصوص درمان سفیدی مو می‌کنند.

سفیدی زودرس مو

تجمع ملانین

تجمع ملانین (گروهی از رنگدانه‌های طبیعی موجود در بسیاری از موجودات زنده) در بسیاری موارد یکی از دلایل سفیدی زودرس مو‌ها بوده است. تجمع ملانین به دلیل کمبود عناصر غذایی و پروتئین‌ها اتفاق می‌افتد.

کشیدن سیگار

کشیدن سیگار موجب فرآیند اسیداتیو استرس می‌شود که در نتیجه منجر به غیر فعال شدن ملانوسیت‌ها و سفیدی زودرس مو‌ها می‌گردد.

هورمون‌ها

هورمون‌ها بدن در بروز پدیده‌های فیزیولوژیک بدن بسیار موثر هستند و هرگونه تغییری در تعادل آن‌ها موجب بروز پدیده‌های مختلف مانند سفیدی زودرس مو‌ها می‌شود. به همین دلیل اختلالات هیپوفیزی و تیروئیدی منجر به سفیدی زودرس مو‌ها می‌شوند.

درمان سفیدی مو‌ها

استرس

استرس زیاد و کاهش قوای جسمانی یکی از دلایل سفید شدن مو‌ها در جوانی می‌باشد.

خشکی مو

افزایش خشکی ماده تشکیل دهنده مو‌ها از دلایل دیگر سفید شدن مو‌ها می‌باشد.

ابتلا به برخی بیماری‌ها

میزان سفیدی مو‌ها در افراد مبتلا به کم کاری تیروئید بیشتر از افراد عادی است که در زنان بیشتر از مردان رواج دارد.

کمبود آهن موجب کم خونی می‌شود. این مسئله به همراه کمبود ویتامین B۱۲، به سفید شدن سریعتر مو‌ها می‌انجامد.

بیماری عروق کرونر نیز یکی از عوامل موثر در سفیدی زودرس مو‌ها است. افراد مبتلا به این بیماری میزان موی سفید بیشتری نسبت به دیگران دارند.

شوینده‌های نامناسب

در برخی موارد استفاده از شامپو‌های نامناسب باعث سفیدی زودرس مو‌ها می‌شود.

شامپو‌های نامناسب

علت سفید شدن زودرس مو‌ها از نگاه طب سنتی

طب سنتی سردی در موضع سر و پیاز مو‌ها را عامل سفیدی زودرس مو‌ها می‌داند و تعادل مزاج و کاهش سردی بدن را برای درمان سفیدی مو و ریزش آن توصیه می‌کند. استرس و غم و اندوه از دلایل سردی بدن هستند که در سفید شدن مو‌ها تاثیر دارند.

درمان سفیدی زودرس مو‌ها

۱- کاستن از استرس‌ها و ورزش کردن

۲- کنترل وضعیت فعالیت غدد تیروئیدی و هیپوفیز در بدن

۳- کنترل میزان ویتامین B۱۲ و مصرف آن با نظر پزشک

۴- از بین بردن سردی و ایجاد تعادل در بدن

۵- برخی از روش‌های سنتی موجب بازگشت رنگ طبیعی مو‌ها و جلوگیری از سفید شدن تار‌های دیگر مو می‌شود مثلا استفاده از روغن سیاه دانه و روغن نارگیل برای ماساژ پوست سر و مو‌ها جهت ایجاد گرما در پیاز مو‌ها و رفع سفیدی آن‌ها بسیار موثر است.

۶- شستشوی تار مو‌ها با جوشانده سیاه دانه و آب

لوسیون‌های گیاهی برای رفع سفیدی مو

یک قاشق غذاخوری چای سیاه و یک قاشق غذاخوری گیاه مریم گلی خشک شده را با ۲ لیوان آب ترکیب کرده و روی حرارت قرار دهید تا به آرامی به جوش اید. بعد از اینکه حجم مواد به اندازه یک لیوان شد آن را از صافی عبور دهید و اجازه دهید تا خنک شود. هر هفته یک بار از این لوسیون تهیه کرده و مو‌های خود را با آن ماساژ دهید.

روش ایده آل برای تیره کردن مو‌های سفید این است که ۵ بار در هفته از این لوسیون استفاده کنید. قبل از مصرف این لوسیون، مو‌های خود را با یک شامپوی گیاهی سبک شستشو دهید.

جوشانده گیاه تنباکو یکی دیگر از لوسیون‌های گیاهی و طبیعی است که در تیره شدن مو‌های سفید موثر می‌باشد. این لوسیون مانند جوشانده چای سیاه آماده می‌شود؛ که می‌تواند به تیره شدن مو‌های سفیدتان کمک کند جوشانده گیاه تنباکو است که به روش جوشانده چای سیاه آماده می‌شود. استفاده مداوم از این جوشانده برای ماساژ مو‌ها موجب رفع سریع سفیدی مو‌ها می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا