گوناگون

دو عکس قدیمی از امام‌زاده صالح تجریش در زمان قاجار

عکس‌های قدیمی از امام‌زاده صالح و کوچه‌های اطراف تجریش در آلبوم خانه کاخ گلستان ثبت شده است.

به گزارش سبک ایده آل: منظور نشان دادن گنبد امامزاده صالح و درخت انبوه پشت آن است و طبق این عکس در آن تاریخ گنبد کاشی کاری نبوده اما دور گنبد (پایین) به نظر می رسد کاشی کاری است و به خط کوفی عباراتی نوشته شده است.
پشت گنبد درخت یا درختان انبوهی هستند که احتمالا همان چنار معروف امامزاده است. فردی با لباس رسمی و کلاه در کنار گنبد و روی ایوانی ایستاده که در زیر آن طاقی قوسی نمایان است که معلوم نیست این طاقی چه کاربری داشته است. دیوار جلو نیز خشتی و چینه ای است.

به گزارش مبلغ در عکس دوم: کوچه امامزاده را نشان می دهد. در سمت چپ عکس دست فروشی با بار هندوانه و سبدش دیده می شود و کنارش دو نفر ایستاده اند. در این قسمت زمین بلند تر از وسط کوچه است و کنارش سنگ چین شده (شبیه به یک پیاده راه). در سمت دیگر، و کنار در و دیوار خانه ای، یک پسر بچه ایستاده و جلوتر و در کنار در ورودی خانه بعدی، مردی روی سکو نشسته و درویشی با موهای بلند و عصا و خورجین در کنار این مرد ایستاده و هر سه نفر به دوربین نگاه می کنند.
بر بالای دیوار و یا بام خانه جلوتر، مردی ایستاده که او نیز به دوربین خیره شده است. در جلوی عکس و کف کوچه تلی از خاک و سنگ دیده می شود. سر در خانه ها آجری و دیوارها چینه ای و سنگی بوده و روی دیوار لوسو است. با توجه به موقعیت گنبد، به نظر می رسد مکان عکس، بعد از حمام دوقلوی فعلی (به طرف امامزاده) می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا