گوناگون

روش عجیب مردم روسیه برای تازه نگهداشتن شیر قبل از اختراع یخچال

مردم روسیه با ابتکار خاص خود راهی خلاقانه را برای تازه نگهداشتن شیر بدون فاسد شدن شیر قبل از ختراع یخچال کشف کردند.

به گزارش سبک ایده‌آل، روزی روزگاری در روستاهای سردسیر ،روسیه وقتی هنوز از یخچال خبری نبود مردم برای تازه نگهداشتن شیر دست به کاری عجیب می زدند.

یک قورباغه زنده را در سطل شیر می انداختند

شاید امروز این کار چندش آور به نظر برسد اما قرنها پیش بخشی از دانشی بود که از دل تجربه مردم روسیه آمده بود حالا بعد از گذشت سالها دانشمندان کشف کرده اند که این رسم عجیب پایه ای کاملاً علمی دارد.

قورباغه ای که از شیر محافظت میکرد

در سال ۲۰۱۲ پژوهشگرانی از دانشگاه دولتی مسکو و انجمن شیمی آمریکا تصمیم گرفتند این داستان محلی را جدی بگیرند. آنها به بررسی پوست قورباغه قهوه ای روسی Rana temporaria) پرداختند و چیزی شگفت انگیز پیدا کردند

پوست این قورباغه ماده هایی طبیعی ترشح میکند که باکتری ها را از بین میبرند.

این مواد پپتیدهای ضد میکروبی نام دارند – ترکیباتی که قورباغه ها از آن برای دفاع در برابر میکروبهای محیطهای مرطوب استفاده می کنند.

کشفی که دنیا را تکان داد

دانشمندان در پوست این قورباغه بیش از ۷۶ پپتید جدید کشف کردند و حالا تعداد ترکیبات ضد باکتریایی شناسایی شده در این گونه به حدود ۱۰۰ مورد رسیده است.

برخی از این پپتیدها در آزمایشگاه توانستند باکتریهایی مثل سالمونلا و استافیلوکوکوس اورئوس را که عامل عفونتهای شدید هستند به راحتی نابود کنند جالب تر این که کارایی آنها با آنتی بیوتیک های رایج قابل مقایسه بود

چرا این کشف مهم است؟

در دنیایی که هر روز با باکتریهای مقاوم به دارو روبه رو هستیم این پپتیدها میتوانند امیدی تازه برای درمان بیماریهایی باشند که دیگر به داروهای فعلی جواب نمیدهند.

از طرفی این کشف به ما یادآوری میکند که دانش سنتی مردمان باستان را نباید دست کم گرفت چون ممکن است پشت بسیاری از این رسوم حکمتی نهفته باشد که علم امروز تازه به آن رسیده است.

نتیجه گیری

پس از این همه سال حالا میدانیم که آن قورباغه ی کوچک در سطل شیر فقط یک افسانه ی روستایی نبود؛

او در واقع نگهبانی بی صدا و طبیعی بود که با ترشح پپتیدهایی نابود کننده شیر را از فساد نجات میداد.

شاید وقت آن رسیده که نگاهی تازه به سنتهای کهن بیندازیم. شاید علم هنوز چیزهای زیادی از گذشته برای یاد گرفتن دارد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا