![](https://sabkeideal.com/wp-content/uploads/2025/02/43320_412-e1739347525343-780x470.jpg)
سازمان اوقاف «آنتیک» را محکوم کرد!
سازمان اوقاف و امور خیریه با صدور بیانیهای از فیلم سینمایی «آنتیک» به عنوان یک فیلم شانه تخممرغی یاد کرد و نمایش آن را اهانت به اصالت امامزادگان دانست.
سازمان اوقاف و امور خیریه با صدور بیانیهای از فیلم سینمایی «آنتیک» به عنوان یک فیلم شانه تخممرغی یاد کرد و نمایش آن را اهانت به اصالت امامزادگان دانست.
این سازمان امروز، سه شنبه ۲۳ بهمن با صدور بیانیه ای ساخت و نمایش فیلم سینمایی «آنتیک» را در جشنواره فیلم فجر، توهین به اصالت امامزادگان در فضای مجازی و رسانهای کشور دانست و آن را محکوم کرد.
در این بیانیه آمده است: تقریبا هفتهای نیست که توسط عوامل ساخت یک فیلم سینمایی یا یک مجموعه تلویزیونی از روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه، درخواست مجوز فیلمبرداری در فضای معنوی و معماری ایرانی ـ اسلامیِ چشمگیر یکی از امامزادگان و بقاع متبرکه نشود. این در حالی است که انتخاب فضای کالبدی امامزادگان به عنوان لوکیشن یا مکان فیلمبرداری به صورت کاملا خودجوش از سوی فیلمسازان پیگیری میشود و سازمان اوقاف و امور خیریه هیچ مشوق یا تبلیغ خاصی در این زمینه در نظر نگرفته است.
بنابراین رابطه نزدیک امامزادگان به عنوان یکی از پایگاههای معنوی، فرهنگی و اجتماعی با سینمای کشور رابطهای دیرینه و ریشهدار و پرمعنی است و نشان از آن است که فیلمسازان برای روایت یک داستان که در بطن جامعه اتفاق میافتد، به درستی مکانی را برمیگزینند که پناهگاه مردمان این مرز بوم است اما چندی است که با اکران فیلم سینمایی «آنتیک» در جشنواره فیلم فجر بحث هایی در زمینه داستان این فیلم و توهین به اصالت امامزادگان در فضای مجازی و رسانهای کشور مطرح شده است.
بر اساس این بیانیه، سازمان اوقاف و امور خیریه بر خود لازم می داند اجمالا چند نکته مهم را در این زمینه گوشزد کند. یکی این که جای تاسف است که فیلمی تا این حد سطحی و بیارزش ساخته میشود که نه تنها بر رونق سینمای ایران نمیافزاید بلکه با برهم زدن جو هنری و فرهنگی جامعه باعث ریزش مخاطبان آن هم میشود. از نظر ما فیلم سنیمایی «آنتیک» که به اذعان همه منتقدان، یک فیلم شانه تخم مرغی و پر از لودگی و فقر طنز با داستانی تقلیدی و کاملا بیارزش و ملغمهای از سخافت و رکاکت است، توهین به شعور مردم ایران محسوب میشود.
سازمان اوقاف افزود: حکایت محبوبیت و مرجعیت و زیارت امامزادگان و بقاع متبرکه در بین مردم ایران مربوط به امروز و دیروز نیست. بلکه ریشه در قرن ها پیش دارد. همین ریشه دار بودن آداب زیارت و این انس و الفتِ دیرینه است که با وجود همه تلاش های دشمنان، دورِ معنویِ بقاع متبرکه در همه ادوار تاریخ بعد از اسلام بدون هیچ تزلزلی همواره در تسلسل بوده است. حضور میلیونی و روزافزون مردم در لیالی قدر، ایام محرم، لحظات تحویل سال و سایر مناسبت های ملی و مذهبی مطلبی نیست که بر کسی پوشیده باشد.
در این بیانیه همچنین آمده است: آمار امدادها و دستگیری از فقرا و نیازمندان و کمک به حادثه دیدگان سیل و کرونا و حوادث غیرمترقبه دیگر که به طفیلی وجود پربرکت امامزادگان در همین چند سال اخیر انجام شده از فرط فراوانی قابل احصا نیست. گزارش دیگر فعالیت های فرهنگی، اجتماعی و قرآنی امامزادگان نیز شرحی مبسوط دارد و در این مقال نمی گنجد.
سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: سازمان اوقاف و امور خیریه ضمن محکوم کردن محتوای موهن فیلم «آنتیک» حق پیگیری قضایی و شکایت از سازندگان این فیلم را برای خود محفوظ میداند.
فیلم آنتیک به کارگردانی هادی نائیجی و تهیهکنندگی محمود بابایی، یکی دیگر از کمدیهای جشنواره چهلوسوم بود که ترکیب بازیگرانش برای مخاطبان در زمان اکران جذاب خواهد بود. این فیلم در جشنواره با انتقادات تندی روبه رو شد.
خلاصه داستان فیلم آنتیک
در خلاصه داستان رسمی فیلم آنتیک آمده است: «انقلاب شده و کاسبی اِبی و وَلی، آنتیک بازهای قبل انقلاب کساد است؛ اما در بازِ ضریح پر از پول یک امامزاده، مسیر زندگیشان را تغییر میدهد» فیلم درباره دو دلهدزد است که گذرشان به یک امامزاده میافتد و تصمیم میگیرند با تأسیس امامزادهای قلابی پولوپلهای به جیب بزنند…
بازیگران و عوامل فیلم آنتیک
پژمان جمشیدی، بیژن بنفشهخواه، ستاره پسیانی و آناهیتا افشار در کنار امیر نوروزی، غلامرضا نیکخواه، فرزین محدث، علی باقری، مجتبی شفیعی، هادی افتخارزاده، آرش نوذری، لادن ژافهوند، یدالله شادمانی، رحمان باقریان و با معرفی مهدی قربانی بازیگران هستند که در فیلم آنتیک مقابل دوربین نائیجی رفتهاند.
هادی نائیجی کارگردان فیلم، پیش از این با ساخت فیلمهایی چون «هیهات» و «حق سکوت» در سینمای غیرکمدی و ارزشی فعالیت داشته و این اولین اثر کمدی او محسوب میشود. همچنین محمود بابایی تهیهکننده این کمدی تهیه آثاری چون «بدون قرار قبلی» و «بعد از رفتن» را در کارنامه خود ثبت کرده، باتوجه به سابقه و دغدغه سازندگان این اثر، میتوان گفت که کمدی آنتیک با نگاه و قصهای متفاوت تولید شده است.