گوناگون

ساعت جهانی زمین؛ فرصتی برای همدلی با سیاره مادر

ساعت زمین (Earth Hour) برای اولین بار در سال ۲۰۰۷ در سیدنی استرالیا با شرکت ۲.۲ میلیون نفر آغاز شد و به‌تدریج به یک جنبش جهانی تبدیل شد.

به گزارش سبک ایده‌آل،ساعت زمین (Earth Hour) برای اولین بار در سال ۲۰۰۷ در سیدنی استرالیا با شرکت ۲.۲ میلیون نفر آغاز شد و به‌تدریج به یک جنبش جهانی تبدیل شد. از آن زمان، سازه‌های نمادین مانند برج میلاد تهران، کولوسئوم رم و پل گلدن‌گیت به احترام این مناسبت بین‌المللی برای یک ساعت خاموش می‌شوند.

ساعت زمین یک جنبش جهانی سالانه است که توسط صندوق جهانی طبیعت (WWF) سازمان‌دهی شده است. این رویداد، افراد، جوامع و کسب‌وکارها را تشویق می‌کند تا به مدت یک ساعت، از ساعت ۲۰:۳۰ تا ۲۱:۳۰، چراغ‌های غیرضروری خود را خاموش کنند تا تعهد خود به حفاظت از سیاره زمین را نشان دهند.

تاریخچه ساعت زمین

در سال ۲۰۰۴، WWF استرالیا با آژانس تبلیغاتی Leo Burnett Sydney همکاری کرد تا راه‌هایی برای جلب توجه مردم به موضوع تغییرات اقلیمی پیدا کند. در سال ۲۰۰۶، ایده خاموش کردن چراغ‌ها در مقیاس بزرگ با عنوان اولیه «تلنگر بزرگ» مطرح شد. این مفهوم با حمایت شهردار سیدنی، کلور مور، به واقعیت تبدیل شد و اولین ساعت زمین در تاریخ ۳۱ مارس ۲۰۰۷ در سیدنی استرالیا برگزار شد.

در سال ۲۰۰۸، ساعت زمین به یک رویداد بین‌المللی تبدیل شد. در این سال، بیش از ۵۰ میلیون نفر در ۳۵ کشور چراغ‌های خود را خاموش کردند و شهرهای بزرگی مانند سان‌فرانسیسکو و رم نیز مشارکت کردند. همچنین گوگل در حمایت از این جنبش صفحه اصلی خود را تاریک کرد.

از سال ۲۰۰۸ تاکنون، این رویداد به یکی از بزرگ‌ترین جنبش‌های مردمی برای محیط زیست تبدیل شده است. هر سال میلیون‌ها نفر در سراسر جهان چراغ‌های خود را خاموش می‌کنند تا نشان دهند که حتی اقدامات کوچک می‌توانند تأثیر بزرگی داشته باشند.

۵ واقعیت جالب درباره محیط زیست

جنگل زدایی برای تولید دستمال توالت

حدود ۲۷ هزار درخت روزانه برای تولید دستمال توالت قطع می‌شوند.

گاوها و انتشار متان

یک گاو سالانه بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ پوند گاز متان تولید می‌کند که ۲۰ برابر قوی‌تر از دی‌اکسید کربن است.

آلودگی نفتی در اقیانوس‌ها

حدود پنج میلیون تن نفت سالانه به اقیانوس‌های جهان می‌ریزد.

کاهش جنگل‌های آمریکا

کمتر از ۴ درصد از جنگل‌های اولیه آمریکا باقی مانده است.

کمبود آب قابل استفاده

فقط ۱ درصد از آب‌های جهان قابل استفاده است؛ ۹۷ درصد اقیانوس‌ها و ۲ درصد یخ‌زده هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا