گوناگون

سیاهچاله باورنکردنی،شناسایی احتمالی یک سیاهچاله عظیم در ابرهای ماژلانی!

دانشمندان نشانه‌هایی از یک سیاهچاله پرجرم در ابرهای ماژلانی کشف کرده‌اند که ممکن است در آینده با کهکشان راه شیری ادغام شود.

به گزارش سبک ایده‌آل، محققان مرکز اخترفیزیک هاروارد و اسمیتسونیان نشانه‌هایی از یک سیاهچاله عظیم را در ابرهای ماژلانی، کهکشان‌های کوتوله‌ای که به دور کهکشان راه شیری در حال گردش‌اند، شناسایی کرده‌اند.

به نقل از یورونیوز، این کشف پرسش‌هایی درباره آینده این سیاهچاله در صورت ادغام ابرهای ماژلانی با کهکشان ما ایجاد کرده است. بر اساس پیش‌بینی‌ها، این برخورد کیهانی در آینده‌ای بسیار دور رخ خواهد داد.

کهکشان‌های کوتوله ابرهای ماژلانی در حال حاضر حدود ۱۶۰ هزار سال نوری از راه شیری فاصله دارند و به تدریج تحت تأثیر نیروی گرانش به سمت کهکشان ما جذب می‌شوند. اگر وجود این سیاهچاله پرجرم تأیید شود، ممکن است در نهایت با کمان ای (Sagittarius A)،کلان‌جرم در مرکز کهکشان راه شیری، ادغام شود.

پژوهشگران برای شناسایی این ابر‎سیاهچاله، ستاره‌های فوق‌سریع (Hypervelocity Stars) را بررسی کردند. این ستارگان با سرعتی حدود ۱۰ برابر بیشتر از سایر اجرام کهکشان حرکت می‌کنند، اما جهت حرکت آن‌ها هنوز به‌طور دقیق مشخص نیست. اخترشناسان احتمال می‌دهند که این ستارگان تحت تأثیر سیاهچاله‌ای پنهان از ابرهای ماژلانی پرتاب شده باشند.

⭕مکانیسم هیلز؛ پرتاب ستارگان توسط سیاهچاله

با استفاده از داده‌های تلسکوپ گایا، پژوهشگران حرکت ۲۱ ستاره فوق‌سریع را ردیابی کردند. آن‌ها دریافتند که ۷ مورد از این ستارگان از ناحیه کمان ای* سرچشمه گرفته‌اند، اما ۹ ستاره باقی‌مانده احتمالاً از ابرهای ماژلانی آمده‌اند.

این یافته نشان می‌دهد که ستارگان تحت تأثیر مکانیسم هیلز از یک سیاهچاله پنهان به بیرون پرتاب شده‌اند. مکانیسم هیلز زمانی رخ می‌دهد که یک سیاهچاله با دو ستاره نزدیک به خود تعامل کند. در این فرآیند، جاذبه سیاهچاله باعث می‌شود یکی از ستارگان با سرعتی فوق‌العاده زیاد پرتاب شود و حتی از کهکشان خود خارج گردد.

⭕ادغام احتمالی در آینده‌ای دور!

ابرهای ماژلانی به‌تدریج به سمت کهکشان راه شیری حرکت می‌کنند و سقوط آن‌ها اجتناب‌ناپذیر است. دانشمندان بر این باورند که اگر این سیاهچاله پرجرم تأیید شود، احتمال دارد که طی حدود ۲ میلیارد سال آینده با سیاهچاله مرکزی کهکشان ما ترکیب شده و جرمی عظیم‌تر را شکل دهد.

این رویداد کهکشانی بدون شک تماشایی خواهد بود، اما در مقیاس کیهانی، هنوز زمان زیادی تا وقوع آن باقی مانده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا