
منتقد سینما: اگر تلویزیون خوب است، چرا مردم و هنرمندان از آن فرار میکنند؟
رضا درستکار، منتقد سینما و تلویزیون ورود پلتفرم ها را نکته مثبت و بهبودبخشی میداند.
به گزارش سبک ایدهآل،رضا درستکار، منتقد سینما و تلویزیون ورود پلتفرم ها را نکته مثبت و بهبودبخشی میداند.
در گفتگویی که در کافه خبرآنلاین با رضا درستکار انجام شد، ای این منتقد سینما و تلویزیون در رباطه با افزایش بودجه در تلویزیون پرسیدیم.
این منتقد در پاسخ به این سوال که این افزایش بودجهها چه تأثیری بر کیفیت آثار داشته است گفت:«قیمتها بهشدت بالا رفته است. حالا من دقیق نمیدانم در تلویزیون چه خبر است، ولی در سینما وقتی بودجههای ۵۰۰ میلیون تا یک میلیاردی تبدیل به ۱۰ تا ۳۰ میلیارد تومان شده، قطعاً در تلویزیون هم همین اتفاق رخ داده است.»
او ادامه داد: « از طرفی، یک رقیب جدید و قوی به نام پلتفرم به میدان آمده است. این پلتفرمها توانستهاند آدمهای بهتری را جذب کنند و کیفیت کار را بالا ببرند. واقعاً بخشی از بار تلویزیون ایران را پلتفرمها به دوش کشیدهاند. پلتفرمها نهتنها به سینمای ایران کمک کردند، بلکه وضعیت سریالها و برنامههای ایرانی را هم بهبود بخشیدند. در حالی که فیلمهای طنز سطح پایین در سینما به اوج رسیده بودند، پلتفرمها توانستند مسیر را اصلاح کنند.»
درستکار در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا پلتفرمها باعث شدهاند که ساختار تولید محتوا در ایران تغییر کند گفت: « بله، تلویزیون، سینما و پلتفرمها هرکدام جایگاه خودشان را دارند، اما پلتفرمها یک هندسه جدید به وجود آوردهاند. مثلاً سریال «تاسیان» را ببینید. چند قسمت از آن پخش شده، اما حجم تبلیغاتی که تلویزیون با توقیف این اثر برایش انجام داده، میلیاردها تومان ارزش دارد، در حالی که خود سازنده نیازی به تبلیغ نداشته و حتی تبلیغی هم نکرده است! بعد از اینکه ساترا آن را توقیف و رفع توقیف میکند، تلویزیون ایران مجبور میشود دوباره درباره «تاسیان» حرف بزند!»
داور چهل و سومین دوره فیلم فجر ادامه داد:« ما از تلویزیون فرار کردیم و در برنامههایش شرکت نمیکنیم، اما جالب اینجاست که تلویزیون مجبور میشود درباره برنامههایی که ما در پلتفرمها ساختهایم، صحبت کند و حتی نقد بنویسد! خب اگر تلویزیون بلد است، اول مشکل خودش را حل کند. اگر واقعاً رسانه خوبی است، چرا مردم و هنرمندان از آن فرار میکنند؟»