سلامت

چگونه بدن خود را از مواد شیمیایی ماندگار پاکسازی کنیم؟

دانشمندان موفق شدند با روش نوین راه پاکسازی مواد شیمیایی ماندگار را از بدن کشف کنند.

به گزارش سبک ایده‌آل، برای پاکسازی بدن از مواد شیمیایی ماندگار باید مواد غذایی غنی از بتاگلوکان مصرف کنید.

مواد شیمیایی ماندگار در همه محصولاتی که مصرف میکنیم حتی در آب آشامیدنی هم وجود دارند؛ اما خوشبختانه یک مطالعه جدید از روشی برای پاکسازی مواد پرفلوروالکیلی و پلی فلوروالکیلی (PFAS) از بدن که به دلیل ماندگاری طولانی در محیط زیست و بدن انسان به آنها مواد شیمیایی ماندگار لقب داده اند خبر داده است.

به گزارش نیویورک پست تنها کاری که باید بکنید اضافه کردن چند ماده غذایی خاص به رژیم غذایی تان است.

این مطالعه که در مجله سلامت زیست محیطی منتشر شد روی ۷۲ مرد ۱۸ تا ۶۵ ساله انجام شد که در خون همه آنها میزان قابل تشخیصی مواد شیمیایی ماندگار وجود داشت. پژوهشگران به ۴۲ نفر از آنها سه بار در روز و درست پیش از غذا مکملی حاوی یک گرم بتاگلوکان جو دوسر دادند؛ نوعی فیبر محلول که در برخی مواد غذایی یافت میشود علت انتخاب این زمانها این بود که بدن این مواقع بیشترین میزان صفرا را تولید میکند.

۳۰ نفر باقی مانده دارونمایی مصرف کردند که از برنج تهیه شده بود.

نتایج آزمایش خون این افراد تنها پس از چهار هفته نشان داد که میزان دو مورد از خطرناکترین انواع مواد شیمیایی گروه پی اف ای اس (PFAS)، یعنی اسید پرفلورو اکتانوئیک (PFOA) و اسید پر فلورو اکتان سولفونیک (PFOS) در گروهی که فیبر دریافت کرده بودند ۸ درصد کاهش یافت.

این دو ماده شیمیایی در آب آشامیدنی لوازم آرایشی و حتی بسته بندی مواد غذایی یافت شده اند و هر دو به این معروف اند که به مرور زمان در بدن جمع میشوند.

پژوهشگران در این مطالعه سطح ۱۷ نوع مختلف از ترکیبات ب افار اس (PFAS) را اندازه گیری کردندو دریافتند که در خون ۷۰ درصد شرکت کنندگان بیش از ۱۱ نوع از این ترکیبات مشاهده شد و تمام شرکت کنندگان حداقل پنج نوع از این مواد را در خونشان داشتند.

اگرچه میزان کاهش مشاهده شده در سطح این مواد نسبتا محدود بود کارشناسان این نتایج را گامی مهم میدانند؛ به ویژه با توجه به اینکه می دانیم ترکیبات پی اف ای اس به سختی از بدن دفع میشوند.

مطالعات پیشین نشان داده بودند که بتاگلوکان میتواند در دستگاه گوارش به پی اف ای اس متصل شود که احتمالا کمک میکند تا این مواد از طریق مدفوع از بدن دفع شوند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا