سلامت

25 خاصیت معجزه آسای لبوی قرمز برای درمان بیماری ها

لبو یا چغندر قرمز یکی از مواد غذایی با خواص بسیار متنوع و مفید است. این میوه، منبع خوبی از مواد مغذی از جمله ویتامین‌ها، مواد معدنی، فیبر و آنتی‌اکسیدان‌هاست. خواص لبو شامل کاهش فشار خون، بهبود سلامت قلب، کمک به کنترل کلسترول خوب و بد، تقویت سیستم ایمنی بدن و حتی افزایش عملکرد ورزشی می‌شود.

به گزارش سبک ایده آل؛ خواص لبو قرمز در طب سنتی چیست؟ چغندر قرمز یا همان لبو از خوراکی های خوشمزه ای است که در فصل پائیز و زمستان می توانید آن را به صورت بخار پز شده روی چرخ دستی ها در خیابان ها ببینید! جالب است بدانید این خوراکی خوشمزه و پر خاصیت علاوه بر ایران در سراسر دنیا نیز وجود دارد. لبو از مغذی ترین خوراکی هایی است که تا به حال خورده اید. به طور خلاصه می توان 25 خاصیت لبو برای درمان بیماری ها را به شرح زیر در نظر گرفت:

جدول ارزش غذایی چغندر
کالری43
فیبر2.80 گرم
آب87.58 گرم
قند6.76 گرم
کربوهیدرات9.56 گرم
چربی0.17 گرم
کلسترول0
پروتئین1.61 گرم

خواص چغندر قرمز

لبو برای چی خوبه ؟ارزش غذایی لبو به لحاظ تامین ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن بسیار بالا است. چغندر حاوی مقدار زیادی ویتامین و مواد معدنی است. کالری بسیار کم و مقادیر ناچیزی کلسترول دارد. با مصرف چغندر می‌توانید از خواص چغندر قرمز برخوردار شوید و بدنی سالم داشته باشید. در اینجا برخی از خواص چغندر قرمز را بیان می‌کنیم.

  • مراقبت از پوست: چغندر منبع غنی از ویتامین و مواد معدنی است و می‌تواند پوست را نرم‌تر و سفید‌تر بکند. خواص لبو قرمز و چغندر برای پوست نا محدود است.
  • استحکام استخوان و دندان: چغندر غنی از کلسیم است. کلسیم یکی از مواد معدنی است که وجود آن برای داشتن استخوان‌ها و دندان‌های سالم و محکم ضروری است.
  • جلوگیری از پوکی استخوان: نیترات موجود در چغندر در بدن به نیتریک اسید تبدیل می شود. یکی از بیماری‌هایی که نیتریک اسید از آن جلوگیری می‌کند، پوکی استخوان است.
  • تقویت قوای جنسی: چغندر دارای مقدار چشم‌گیری از یک ماده معدنی به نام بروم است که بروم به تولید هورمون‌های جنسی کمک می‌کند. خواص چغندر می‌تواند باعث افزایش میل جنسی، افزایش باروری و تحریک اسپرم شود.
  • کمک به هضم: چغندر به علت داشتن فیبر بسیار بالا می‌تواند به هضم کمک کند.
  • کنترل میزان کلسترول: از دیگر خواص لبو قرمز کنترل میزان کلسترول است. اگر به‌طور منظم چغندر مصرف کنید، فیبر محلول در آن‌ می‌تواند به کاهش و کنترل کلسترول بد که دلیل اصلی بیماری‌های قلبی شناخته شده اند، کمک کند.

خواص چغندر در بیماری‌ ها

  • کاهش التهاب: چغندر دارای ماده‌ای به نام کولین است که می‌تواند حرکات عضلانی، خواب، یادگیری و حافظه را تقویت کند. این مواد مغذی با جذب چربی باعث انتقال امواج عصبی شده و التهاب مزمن را کاهش می‌دهد.
  • کمک به پیشگیری از سرطان: چغندر دارای رنگدانه بتاسیانین است که میتواند از رشد سلول های سرطانی جلوگیری کند. نیترات‌های که به عنوان مواد نگهدارنده در گوشت استفاده می‌شوند، احتمال دارد با ترکیب شدن در بدن منجر به تشکیل ترکیبات نیتروسامین شوند که در بدن به سرطان تبدیل می‌شوند. آب چغندر به کاهش یا جهش سلول‌های ناشی از این ترکیبات کمک میکند. چغندر برای جلوگیری از سرطان‌های کولن، ریه و پوست موثر است.
  • کمک به داشتن چشم‌های سالم: بتا کاروتن یک شکل از ویتامین A که در چغندر وجود دارد به جلوگیری از آب مروارید که عمدتا افراد مسن را تحت تاثیر قرار می‌دهد، کمک می‌کند. همچنین باعث جلوگیری از ماکولار که در سالمندان وجود دارد، می‌شود.
  • مراقبت از کبد: چغندر غنی از کلسیم، بتایین، ویتامین‌های B، آهن و آنتی اکسیدان است که برای کبد چرب بسیار مفید هستند. خواص لبو قرمز به کاهش سنگ صفرا کمک می‌کند. فیبر موجود در چغندر کمک می‌کند تا سموم به درستی از بدن خارج شود. علاوه‌بر این چغندر همچنین حاوی روی و مس است که از سلول های کبد محافظت می‌کند.
  • عملکرد قلب: خواص چغندر کلسترول بد را کاهش و کلسترول خوب را افزایش می‌دهد. چغندر حاوی بتایین است و به کاهش سطح هموسیستئین کمک می‌کند. با مصرف چغندر شرایطی مانند آترواسکلوروز، حملات قلبی و سکته مغزی به میزان چشم‌گیری کاهش می‌یابد.
  • کمک به کاهش نواقص زایمان: چغندر غنی از فولات‌های ویتامین B است و به شکل‌گیری ستون فقرات کودک کمک میکند. از همین رو چغندر میتواند در رژیم غذایی زنان باردار گنجانده شود. کمبود فولات می‌تواند موجب برخی از عوارض مانند نقص در لوله‌های عصبی شود که به معنی نقص در مغز، ستون فقرات یا نخاع است.
  • جلوگیری از مشکلات تنفسی: چغندر حاوی ویتامین C است که این ویتامین یک آنتی اکسیدان قوی است که برای سیستم ایمنی بدن مفید است. چغندر دارای بتاکاروتن طبیعی است که به جلوگیری از سرطان ریه که یکی از مشکلات تنفسی است، کمک می‌کند.

رابطه لبو و فشار خون بالا

لبو برای چی خوبه ؟لبو حاوی نیترات است. نیترات فشار خون را پایین می‌‌آورد و خطر بیماری قلبی و سکته را کاهش می‌‌دهد. نیترات در بدن انسان به اکسید نیتریک تبدیل می‌شود و به بدن کمک می‌کند تا رگ‌های خونی استراحت کنند و از این طریق جریان خون را بهبود می‌بخشند. در این حالت فشار خون کاهش می‌یابد. این اتفاق که نشان‌دهنده ارتباط لبو و فشار خون بالا است، چندین ساعت بعد از مصرف چغندر فورا اتفاق می‌افتد.

خواص لبو برای پوست

  • درمان جوش و آکنه: آب چغندر خواص ضد التهابی قوی دارد و برای درمان آکنه و جوش صورت مفید است. برای درمان جوش و آکنه هر روز صورت خود را با ترکیب آب چغندر و سرکه بشویید.
  • ضد چروک: لبو حاوی آنتی اکسیدان است که چین و چروک پوست را کاهش می‌دهد و به جوان‌سازی پوست کمک می‌کند.
  • درمان لکه‌های پوستی: برای درمان لکه‌های پوستی از فواید چغندر قرمز برای پوست استفاده کنید و به‌صورت منظم آب لبو بنوشید.

خواص آب لبو قرمز خام

چغندر یا لبو قرمز بافت سفت و محکمی دارد، می‌توانیم آب آن را گرفته و بنوشیم. آب لبو شیرین و خوشمزه است و هم سرشار از ویتامین‌ها و مواد مغذی است. لبو را هم به‌صورت خام و هم پخته می‌توانید استفاده کنید. اما به طور کلی خواص آب لبو خام برای سلامتی و کاهش فشارخون و رفع مشکلات مربوط به قلب و عروق بیشتر است.

منبع:ساعد نیوز

1 دیدگاه

  1. روج همه مادران آسمانی شده بالاخص این مادر بزرگوار (مادر پژمان جمشیدی) شاد یادشان گرامی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا