قبل از ازدواج

14 نکته مهم که باید در دوران نامزدی زیر ذره‌بین برد

در واقع انسان‌های عاقل در دوران نامزدی، به یک‌سری مسائل و موضوعات توجه می‌کنند، چراکه می‌دانند این دوران صرفا برای خوش‌گذرانی نیست و هدف اصلی از آن، این است که بفهمیم آیا واقعا ما برای هم مناسب هستیم یا نه؟

به گزارش سبک ایده آل؛ در ادامه می‌خواهیم نکاتی را به شما توضیح بدهیم که باعث کاهش ریسک شکست رابطه‌تان شود. در واقع انسان‌های عاقل در دوران نامزدی، به یک‌سری مسائل و موضوعات توجه می‌کنند، چراکه می‌دانند این دوران صرفا برای خوش‌گذرانی نیست و هدف اصلی از آن، این است که بفهمیم آیا واقعا ما برای هم مناسب هستیم یا نه؟

1_ سوالات کلیدی بپرسید! در “تئوری انتخاب” ویلیام گلسر به 5 نیاز اصلی انسان‌ها اشاره می‌کند: تفریح قدرت و پیشرفت آزادی عشق و احساس تعلق بقا و زنده ماندن حالا نکته مهم اینجاست که شما باید در دوران نامزدی حسابی در مورد این نیازها صحبت کنید. اول از همه باید بفهمید که هر کدام چه نیازهایی را بیشتر از دیگری دارید؟ مثلا ممکن است آقا به شدت نیازمند آزادی بوده و بخواهد در ماه چند روز تنهایی به گردش برود. اما خانم نیاز به آزادی کمتری داشته و بیشتر بخواهد همراه همسرش باشد. . یا مثلا نیاز به تفریح آقا با یک بار پارک رفتن در ماه ارضا شود اما نیاز به تفریح خانم با 1 مسافرت 4 روزه در ماه هم ارضا نشود! پس حسابی در مورد این نیازها مطالعه کرده و با هم در موردشان گفتگو کنید. نکته: این مورد و اغلب مواردی که در ادامه به آنها اشاره می‌کنم در جلسات مشاوره پیش از ازدواج توسط متخصص روانشناس مورد بررسی قرار می‌گیرند! پس تصور نکنید که اینها موضوعات کم‌اهمیتی هستند.

2_ در مورد انتظارات صحبت کنید ببینید، هر کسی در هر بخش از زندگی‌اش یک‌سری انتظارات دارد. در مورد رابطه دو نفره هم شرایط به همین شکل است. پس انتخاب عاقلانه‌ای است که در مورد انتظارات‌تان از زندگی مشترک سوالاتی مطرح کنید. مثلا: من انتظار دارم هر روز حداقل 2 یا 3 ساعت زمان برای گفتگو با هم داشته باشیم. من انتظار دارم هفته‌ای یک کار هیجان‌انگیز بکنیم. من انتظار دارم بیشتر زمان‌مان را برای تفریح، در مقابل تلویزیون بگذرانیم. و… . شفاف نبودن در انتظارات می‌تواند در آینده سرمنشأ بحث‌ها و تعارضات مختلف باشد.

3_ در مورد استانداردها گفتگو کنید یک سوال، شما به عنوان خانم در رابطه استانداردتان این است که بعد از ازدواج در چه خانه‌ای زندگی کنید؟ کدام قسمت شهر؟ طبقه چندم؟ خانه چند متری باشد دقیقا؟ آیا آقا از استانداردهای شما باخبر است؟ اگر نه، بدانید که باید به سرعت در مورد این موضوع با او صحبت کنید. سوال دیگرم این است که در استانداردهای شما به عنوان آقا، خانم دقیقا چه نقشی دارد؟ قرار است خانه‌دار باشد یا شاغل؟ قرار است در هزینه‌ها کمک‌خرج‌تان باشد؟ سوال بعدی… . گفتگو در مورد استانداردهایی که از زندگی در ذهن دارید یکی از مهم‌ترین چیزهایی است که باید به آن در دوران نامزدی توجه کنید.

4_ در مورد ارزش‌ها حرف بزنید هر انسانی در زندگی خودش یک‌سری ارزش‌ها دارد و اگر برای‌تان مهم است که یک “ازدواج موفق” با طرف مقابل بسازید، باید در مورد ارزش‌های او بشنوید و ارزش‌های خودتان را برایش بازگو کنید. چراکه بعضی مواقع تضاد ارزش‌ها با هم می‌تواند رابطه‌ای بسیار پرتعارض و خسته‌کننده بسازد. اجازه بدهید مثال بزنم: آقایی را در نظر بگیرید که از بچگی غیرت و مردانگی خودش را در این می‌دیده که هر ماه بخشی از درآمدش را به فقرا بدهد. حالا بعد از ازدواج، خانمش با این موضوع مخافت کرده و می‌گوید چرا وقتی می‌توانیم این درآمد را صرف خوش‌گذرانی و تفریح کنیم باید به فقرا بدهیمش؟ خب اینجا این تضاد ارزش‌ها می‌تواند برای رابطه مشکل‌ساز شود. اما اگر در دوران نامزدی خانم بیشتر به رفتار و ارزش‌های آقا توجه کرده بود، احتمال ساخت یک ازدواج موفق را بالا می‌برد.

5_ میزان استقلال فرد مقابل را بررسی کنید متاسفانه هنوز در بسیاری از خانواده‌های ایرانی، خانواده‌ها دخالت زیادی در ازدواج فرزندان‌شان می‌کنند و این خودش به یک مسأله بسیار بزرگ برای شما و رابطه‌تان تبدیل خواهد شد. با توجه به این باید در دوران نامزدی به این موضوع توجه کنید که طرف مقابل من، چه خانم و چه آقا، چقدر استقلال دارد؟ چقدر می‌تواند به تنهایی تصمیم بگیرد و چقدر به خانواده‌اش اجازه دخالت در تصمیم‌ها و زندگی‌اش را می‌دهد؟

6_ ساختار خانواده طرف مقابل را بررسی کنید مورد بعدی، خانواده و به طور کلی ارتباطات طرف مقابل است. اول از همه شما باید نیم‌نگاهی به خانواده او داشته و ببینید که چقدر خانواده‌های‌تان با هم سازگاری دارند؟ در روانشناسی باور بر این است که هر انسانی در هر حال نماینده‌ای از خانواده خودش خواهد بود. بنابراین اگر متوجه شدید که تفاوت‌های زیادی بین خانواده شما و آنها وجود دارد، ممکن است این تا حدی به معنی عدم تفاهم شما دو نفر باشد. مثلا ممکن است شما در یک خانواده مردسالار بزرگ شده باشید و خانم‌تان در یک خانواده زن‌سالار! این موضوع خودش یک منبع تعارضات خواهد بود. علاوه بر این نگاهی هم به روابط همسرتان بیندازید، اینکه با چه کسانی ارتباط دارد؟ نزدیک‌ترین افراد و دوستانش چه رفتارهای خاصی دارند؟ شما با این ارتباطات مشکل دارید؟

7_ در نحوه مورد حل تعارض‌ ریز شوید! به یکی از مهم‌ترین بخش‌های مقاله رسیدیم. حتما و حتما باید به این موضوع توجه کنید که تعارض‌ها در رابطه بین شما و همسرتان به چه شکلی مدیریت می‌شود؟ مثلا: همسرتان به محض برخورد با تعارضات شروع می‌کند به داد و بیداد کردن و پرخاشگری؟ سعی می‌کند با منحرف کردن مسیر بحث با خنده، از گفتگو تفره برود؟ قهر می‌کند و ترجیح می‌دهد به جای حل کردن تعارض، از اصل موضوع دوری کند؟ اصلا در خانواده آنها تعارضات به چه شکلی حل می‌شود؟ اگر همسرتان یا حتی خودتان با اصول حل تعارض آشنا نباشید ممکن است ریسک شکست رابطه را به شدت بالا ببرید. در جلسات مشاوره پیش از ازدواج این موضوع به شما آموزش داده می‌شود.

8_ به مرزها بپردازید خب بر سر موضوع بعدی برویم، حد و مرزها! یک رابطه سالم همیشه حد و مرزهای مشخصی دارد که هر دو طرف هم به آن احترام می‌گذارند. مثلا یکی از حد و مرزهای شما می‌تواند خانواده‌تان باشد و اینکه همسرتان در مورد مسائل بین شما و خانواده‌تان دخالت نکند. حد و مرز دیگر در مورد روابط‌تان با دوستان‌تان، هزینه‌ها و… .

9_ به نحوه مدیریت هیجاناتش توجه کنید تا الان به این موضوع توجه کرده‌اید که همسرتان در زمان برخورد با هیجانات مختلف چه واکنش‌هایی نشان می‌دهد؟ مثلا وقتی که خشمگین باشد، چطور رفتار می‌کند؟ وقتی خیلی خوشحال یا اصلا خیلی ناراحت است چه؟ اگر در او واکنش‌های شدید و تکانشی مشاهده می‌کنید حتما به این موضوع در جلسات مشاوره پیش از ازدواج اشاره کنید تا متخصص بررسی‌های لازم را انجام بدهد. .

10_ در مورد نوع رابطه گفتگو کنید در مقاله تفاوت ازدواج سنتی و مدرن به این موضوع اشاره کردم که متاسفانه بسیاری از دختران و پسران امروزی به خوبی نمی‌توانند در مورد اینکه آیا رابطه‌شان سنتی است و مدرن، و حد و مرزهای آن، تصمیم بگیرند. مثلا بعضی دختران امروزی انتظار دارند در عین اینکه آقا باید تمامی هزینه‌های آنها را متقبل شده و هزینه‌های خانه را هم بپردازد (مثل ازدواج سنتی) به او حق طلاق بدهد، در کارهایش دخالت نکند، در انجام کارهای خانه برابر باشند (مثل ازدواج مدرن) و… . پس پیشنهاد می‌کنم حتما مقاله تفاوت ازدواج سنتی و مدرن را مطالعه کرده و سپس با همسرتان در مورد این موضوع صحبت کنید و به توافق برسید.

11_ در مورد فرزندآوری و فرزندپروری صحبت کنید تصور کنید بعد از گذشت چند سال، همسرتان به شما بگوید که دوست دارد بچه‌دار شود اما این خواسته او از انتظارات شما دور باشد! قطعا می‌دانید که بر سر موضوع به این مهمی چقدر به مشکل می‌خورید. البته صرفا بحث فرزندآوری نیست، موضوع بعدی فرزندپروری است! اینکه قرار است فرزندتان را به چه نحوی تربیت کنید. مثلا بر اساس دانش روانشناسی یا بر اساس تجربه خودتان؟

12_ اختلاف فرهنگی و مذهبی را مورد بررسی قرار بدهید یکی از موضوعات مهمی که در جلسات مشاوره پیش از ازدواج توجه زیادی به آن می‌شود، بحث اختلاف مذهبی است. همینطور در این جلسات به موضوع اختلاف فرهنگی هم توجه زیادی نشان داده می‌شود. چراکه وجود آنها ممکن است رابطه را به سمت تعارض‌های بیشتر ببرد. پس حتما در مورد این دو اختلاف احتمالی، رابطه‌تان را بررسی کنید. .

13_ هم دیگر را برای یک رابطه بهتر بشناسید! قطعا دائم هم قرار نیست در دوران نامزدی حواس‌مان به این طرف و آنطرف باشد و بهانه‌ای برای ترسیدن پیدا کنیم. اتفاقا بخشی از تمرکز شما باید روی این موضوع باشد که چه چیزهایی می‌تواند به بهبود این رابطه کمک کند؟ جدای از بحث یادگیری و مراجعه به جلسات آموزشی، یکی از چیزها این است که بفهمید او از چه چیزهایی خوشش می‌آید؟ همینطور به او بگویید چه چیزهایی خوشحال‌تان می‌کند؟ مثلا اینکه عاشق کتاب هستید یا اینکه او عاشق گل‌هاست. یا در مثال دیگر اگر متوجه شدید او علاقه زیادی به مادرش دارد هر از گاهی هدیه‌ای برای مادرش بخرید تا او رضایت بیشتری از شما داشته باشد.

14_ آیا همه اختلاف‌ها خطرناکند؟ ببینید عزیزان همانطور که در مقاله تفاهم در ازدواج هم گفتم، هیچ موقع یک زوج نمی‌توانند به طور کامل و 100 درصدی با هم تفاهم داشته باشند. پس تصور نکنید هر اختلافی قرار است مشکلات بزرگی برای‌تان به وجود بیاورد. البته اگر متوجه اختلافی بزرگ شدید حتما آن را در جلسات مشاوره پیش از ازدواج مطرح کنید تا متخصص بیشتر مسأله را مورد توجه قرار بدهد. اما به طور کلی موضوع پراهمیت این است که شما بتوانید اختلافات و تعارضات را مدیریت کنید. یعنی یا بر سر موضوعات گفتگو کرده و به یک فهم مشترک برسید، یا اینکه در عین وجود اختلاف و تعارض، رابطه خوبی داشته و به خاطرشان به سراغ رفتارهای مخرب رابطه نروید.

منبع: ساعد نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا