دهانه لوچناگار، داستان انفجاری هولناک در فرانسه
دهانه لوچناگار ، یک فرورفتگی بزرگ در فرانسه است که در طی جنگ جهانی، انفجاری در آن آغاز شد که نشان دهنده شروع نبرد Somme بود.
دهانه لوچناگار Lochnagar (دهانه معدن لوچناگار) واقع در روستای La Boisselle در منطقه Picardie فرانسه، مکانی است که یکی از اولین انفجارهای جنگ جهانی در یکم ژوئیه ۱۹۱۶ در آن رخ داد.
تاریخچه دهانه لوچناگار
دهانه لوچناگار Lochnagar با ایجاد مین ها، در اولین روز نبرد Somme توسط معدنچیان بریتانیایی ایجاد شد. این یکی از ۱۹ مجموعه مین بود که در زیر خطوط آلمانی قرار گرفت تا به پیشروی پیاده نظام متفقین در شروع نبرد کمک کند.
مینهایی که در ساعت ۷:۲۸ صبح توسط نیروهای بریتانیایی منفجر شد، یکی از بزرگترین مجموعه مینهایی بود که در آن زمان منفجر شده بود. همچنین این انفجار، بلندترین صدای ایجاد شده توسط بشر است که تا لندن هم شنیده شده است.
گودالی که در اثر انفجار ۲۵ تن آمونال (یک مادهی منفجره بسیار قوی)که در تونلی به عمق ۱۶ متری زمین ایجاد شد، سبب کشته شدن ۱۰ هزار نفر شد.
این انفجار هولناک سبب شد گرد و غبار تا یک و نیم کیلومتر به هوا پرتاب شود.
با وجود کشته شدن و از بین رفتن بسیاری از ادوات نظامی آلمان ها، اما ارتش آلمان متوقف نشد و توانست شرایط را به نفع خود تغییر داده و آتش فراوانی را به سوی انگلیسی ها روانه کند و بریتانیا در این نبرد شکست خورد.
میراث تاریخی دهانه لوچناگار
امروزه، بازدیدکنندگان میتوانند دهانه Lochnagar را بهعنوان یک مکان منحصر به فرد تاریخی- نظامی در جریان یکی از بزرگترین نبردها در جنگ جهانی اول ببینند.
دهانه لوچناگار Lochnagar به عنوان یادبودی برای همه مردان و زنان از همه ملتها که در جنگ جهانی اول، آسیب دیدند حفظ شده است و اکنون بیش از ۲۰۰۰۰۰ بازدید در سال دارد که بسیاری از آنها دانشآموزان بریتانیایی و فرانسوی هستند.
گفتنی است در سالگرد روز اول ژوئیه، مراسم یادبودی در زمان دقیق انفجار برگزار می شود که اغلب تا ۱۰۰۰ نفر در آن شرکت می کنند.