
ترکیبات ادویه کاری و خواص بینظیر هر یک از آنها
ادویه کاری از ترکیب چندین ادویه معطر ساخته میشود که هرکدام خواص دارند در اینجا با خواص اصلی هر یک از ترکیبات آن آشنا میشویم.
به گزارش سبک ایده آل، ادویه کاری یکی از مهمترین و پرطرفدارترین مخلوطهای ادویه در آشپزی است که در بسیاری از غذاهای هندی، پاکستانی و دیگر کشورهای آسیایی مورد استفاده قرار میگیرد. این مخلوط ادویه با ترکیب انواع مختلف ادویهها به دست میآید که هرکدام خواص منحصر به فردی دارند. در اینجا با خواص برخی از ترکیبات اصلی ادویه کاری آشنا میشویم:
زردچوبه:
زردچوبه اصلیترین جزء ترکیب کاری است و کورکومین موجود در آن به این ادویه رنگ زرد پرجنبوجوشی میدهد. این ترکیب خواص آنتیاکسیدانی، ضدالتهابی و ضدسرطانی دارد و به سلامت سیستم ایمنی کمک میکند.زیره سبز:
زیره سبز دارای ترکیباتی مانند کومینالدئید و تیموکینون است که عطروطعم متمایز کاری را فراهم میآورد. این ادویه با طعم خاکی، گرم و کمی تلخ شناخته میشود.گشنیز:
دانههای گشنیز حاوی ترکیباتی مانند لینالول و ژرانیل استات هستند که طعمی مرکباتی و کمی شیرین به ادویه کاری میدهند. گشنیز طعم تازگی و عطری معطر به این مخلوط میبخشد.هل:
دانههای هل حاوی ترکیباتی چون آلفا ترپینیل استات و اکالیپتول هستند که عطروطعمی شیرین و گلی به ادویه کاری اضافه میکنند.میخک:
میخک با ترکیب اوژنول در خود طعمی گرم، شیرین و کمی تند دارد که به ایجاد عطر و طعم خاص ادویه کاری کمک میکند.دارچین:
دارچین با ترکیب سینامالدئید طعمی گرم، شیرین و کمی تند به ادویه کاری میدهد و عطر دلپذیری به مخلوط ادویهها اضافه میکند.زنجبیل:
زنجبیل با ترکیباتی چون جینجرول و زینجرون طعمی تند و گرم به ادویه کاری میبخشد که موجب تحریک سیستم گوارشی میشود.فلفل سیاه:
فلفل سیاه حاوی پیپرین است که طعمی تند به ادویه کاری میدهد و به افزایش جذب مواد مغذی در بدن کمک میکند.شنبلیله:
دانههای شنبلیله با ترکیباتی چون سوتولون و دیوسژنین طعمی کمی تلخ و آجیلی به ادویه کاری میبخشند که به تعادل طعمهای دیگر کمک میکند.