
واتیکان خبر درگذشت پاپ فرانسیس را اعلام کرد
واتیکان خبر درگذشت پاپ فرانسیس رهبر مسیحیان کاتولیک جهان را به صورت اعلام کرد. وی پس از یک بیماری سخت درگذشت.
به گزارش سبک ایدهآل، به نقل از آسوشیتدپرس، واتیکان از درگذشت رهبر کاتولیکهای جهان خبر داد.
براساس اعلام واتیکان، پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک های جهان پس از طی کردن یک دوره سخت بیماری، درگذشت.
پاپ فرانسیس با نام اصلی خورخه ماریو برگولیو رئیس کشور واتیکان و رهبر سریر مقدس؛ حکومت مرکزی کلیساهای کاتولیک جهان بود. او از سال ۱۹۹۸ به عنوان سراسقف بوئنوس آیرس بخدمت پرداخت و در سال ۲۰۰۱ مقام کاردینالی را از پاپ ژان پل دوم دریافت کرد. برگولیو در سال ۲۰۱۳ به جای بندیکت شانزدهم به عنوان پاپ انتخاب شد و لقب فرانسیس را برای خود برگزید. وی نخستین عضو فرقهٔ یسوعی، اولین پاپ اهل قارهٔ آمریکا و پس از گرگوری سوم، اولین پاپ غیر اروپایی است که به مقام پاپی رسید. (البته با در نظر نگرفتن تبار ایتالیایی اش و صرف ولادت او در آرژانتین). همچنین او به زبانهای انگلیسی، ایتالیایی، اسپانیایی و آلمانی مسلط بود.
برگولیو در بوئنوس آیرس، آرژانتین زاده شد و در سال ۱۹۵۸، پس از بهبود از یک بیماری سخت، انگیزه گرفت تا به یسوعیان ملحق شود. او در سال ۱۹۹ به مقام کشیش کاتولیک گماشته شد و از سال ۱۹۷۳ تا ۱۹۷۹ بهعنوان مافوق استانی یسوعیان در آرژانتین فعالیت کرد. در سال ۱۹۹۸ به مقام اسقف اعظم بوئنوس آیرس رسید و در سال ۲۰۰۱ توسط پاپ ژان پل دوم بهعنوان کاردینال منصوب شد. او در دوران شورشهای دسامبر ۲۰۰۱ در آرژانتین، رهبری کلیسای این کشور را بر عهده داشت و دولتهای نستور کیرشنر و کریستینا فرناندس او را رقیب سیاسی تلقی میکردند.
پس از استعفای پاپ بندیکت شانزدهم در ۲۸ فوریه ۲۰۱۳، یک مجمع وابسته به پاپ در ۱۳ مارس برگولیو را به عنوان جانشین وی انتخاب کرد. او نام فرانسیس را به اقتباس از سنت فرانسیس آسیزی برای خود برگزید. در طول دوران عمومی زندگیاش، فرانسیس به دلیل فروتنی، تأکید بر رحمت خداوند، دیدهشدن در سطح بینالمللی بهعنوان پاپ، توجه به فقرا و تعهد به گفتگوی میانادیانی شناخته شده است. او به دلیل رویکرد غیررسمیترش نسبت به پاپهای پیشین، از جمله تصمیمش برای اقامت در مهمانسرای دوموس سانکتا مارتا به جای اقامت در آپارتمانهای پاپی کاخ حواری که توسط پاپهای قبلی مورد استفاده قرار میگرفت، شناخته شد. او در ۲۱ آوریل ۲۰۲۵ پس از طی یک دوره بیماری درگذشت.
فرانسیس گامی مهم در راستای تغییرات در کلیسای کاتولیک برداشته و زنان را هم به عضویت کامل در دیکاستریهای کوریای رم درآورده است. همچنین او بر این باور است که کلیسای کاتولیک باید نگرش همدلانهتری نسبت به اعضای جامعه الجیبیتیکیو داشته باشد؛ به گفتهٔ او، برکت دادن به اتحادهای همجنسگرایانه مجاز نیست، اما برکتدادن به این افراد به شکلی غیررسمی و خارج از مناسک مذهبی، امکانپذیر است. فرانسیس منتقد سرمایهداری افسارگسیخته، مصرفگرایی بیش از حد و توسعهطلبی بیرویه است. همچنین، تأکید دارد که اقدام برای تغییر اقلیم یکی از موضوعات اصلی توجه وی در دوران پاپیاش بوده است. فرانسیس بهطور گستردهای بهعنوان منتقد مجازات اعدام شناخته میشود و آن را ذاتاً پلیدانه میداند.او اعلام کرده که کلیسای کاتولیک متعهد به لغو این مجازات است. در عرصه دیپلماسی بینالمللی، او از افزایش پوپولیسم جناح راست انتقاد کرده، خواستار جرمزدایی از همجنسگرایی شده، به بازسازی روابط کامل دیپلماتیک بین ایالات متحده و کوبا کمک کرده، با چین توافقی برای تعیین میزان نفوذ حزب کمونیست در انتصاب اسقفهای چینی مذاکره کرده و از حقوق پناهندگان حمایت کرده است. پاپ فرانسیس از جهان غرب درخواست کرده که میزان مهاجرتها را بهطور قابل توجهی افزایش دهد. در سال ۲۰۲۲، فرانسیس بابت نقش کلیسا در «نسلکشی فرهنگی» مردمان بومی کانادا عذرخواهی کرد. فرانسیس در سال ۲۰۲۴ مجمع سینودالیتی را تشکیل جلسه داد؛ رویدادی که به عنوان اوج دوران پاپی او و مهمترین رویداد کلیسای کاتولیک از زمان شورای دوم واتیکان توصیف شده است.