
مصرف زیاد دارچین خطرناک است
خاصیت رقیقکنندگی خون کومارین ممکن است برای افرادی که داروهای ضدانعقاد خون مصرف میکنند، خطرناک باشد.
به گزارش سبک ایدهآل، محققان دانشگاه میسیسیپی دریافتند که سینامالدئید (cinnamaldehyde)، ترکیب اصلی موجود در دارچین، میتواند گیرندههایی را در بدن فعال کند که روند تجزیه برخی داروها را تسریع میکنند و در نتیجه اثربخشی آنها را کاهش میدهند.
طبق نتایج بهدست آمده از این مطالعه، مصرف مقدار زیاد دارچین ممکن است خطراتی به همراه داشته باشد.
شابانا خان، دانشمند اصلی این پژوهش، میگوید: «نگرانی زمانی آغاز میشود که مصرفکنندگان مقدار زیادی مکمل دارچین را بدون مشورت با متخصصان استفاده کنند. مصرف بیش از حد مکملها میتواند باعث دفع سریع داروی تجویزی از بدن شود که این به کاهش اثربخشی دارو منجر خواهد شد.»
محققان میافزایند روغن دارچین که معمولا در افزودنیهای طعمدهنده به غذا و لوازم بهداشتی یافت میشود، از نظر تداخل گیاهان و داروها عملا هیچ خطری ایجاد نمیکند، اما پوست دارچین، بهویژه دارچین کاسیا، نوعی دارچین ارزانتر که عموما از جنوب چین میآید، حاوی مادهای رقیقکننده خون به نام کومارین است که میتواند مشکلاتی ایجاد کند.
آمار چیتیبوینا، نویسنده این مطالعه و معاون مرکز ملی تحقیقات محصولات طبیعی در ایالات متحده، میگوید: «دارچین اصل سریلانکا به دلیل محتوای کمتر کومارین، خطر کمتری دارد.»
او خاطرنشان میکند که خاصیت رقیقکنندگی خون کومارین ممکن است برای افرادی که داروهای ضدانعقاد خون مصرف میکنند، خطرناک باشد.
دارچینهای آسیابشدهای که در سوپرمارکتهای موجودند، معمولا از چوب دارچین کاسیا تهیه میشوند.
دارچین از دیرباز به دلیل فواید بالقوه آن برای سلامتی از جمله تنظیم سطح قند خون و خواص ضدالتهابی که ممکن است در پیشگیری از دیابت موثر باشد، شناخته شده است. با این حال نتایج این مطالعه بر اهمیت اعتدال در مصرف و مشورت با پزشک قبل از اضافه کردن مکملهای دارچین با دوز بالا به رژیم غذایی تاکید میکند.