فرهنگ و هنر

افتتاح جشنواره فیلم شانگهای 2025

بیست‌وهفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم شانگهای با حضور ستارگان سینمای چین و سخنان تأثیرگذار جوزپه تورناتوره، رئیس هیئت داوران، آغاز به کار کرد؛ جایی که او سینما را زبان مشترک صلح و همزیستی جهانی توصیف کرد.

به گزارش سبک ایده‌آل، مراسم افتتاحیه این دوره از جشنواره در تالار باشکوه گرند تئاتر شانگهای برگزار شد و با اجرای ارکسترال و آواز گروه کر کودکان، حال‌وهوایی احساسی به خود گرفت. در این شب ستاره‌ای، بازیگران مطرحی چون ژانگ زئیی، می تینگ، لی جیایین، لی شیان، یانگ می، نی نی، تونی لیانگ کا فای، کارا وی، ژو یی‌لونگ و وو لی در کنار دیگر چهره‌های سرشناس سینمای چین حضور داشتند.
فیلم افتتاحیه جشنواره، «او اسمی ندارد» به کارگردانی پیتر چان هو-سان بود که با بازی درخشان ژانگ زئیی مورد توجه ویژه قرار گرفت.

در این مراسم، جوزپه تورناتوره، فیلمساز برجسته ایتالیایی و رئیس هیئت داوران جشنواره، در سخنانی تأکید کرد:«سینما راهی برای تبادل اندیشه‌ها و تقویت همزیستی مسالمت‌آمیز در جهان است. دیدن فیلم‌ها و گفت‌وگو با همکارانی از نقاط مختلف دنیا در چنین فضای باشکوهی، پیام روشنی برای صلح جهانی است. زنده باد شانگهای، زنده باد صلح، زنده باد سینما.»

کیران رائو، کارگردان هندی و یکی از اعضای هیئت داوران نیز با بیانی شاعرانه، سینما را به درخت زندگی تشبیه کرد که ریشه در روایت‌ها دارد و از نسلی به نسل دیگر، خاطرات و احساسات را منتقل می‌کند.
۱۰ تهدید پنهان سایبری در سال ۲۰۲۵ را بشناسید!

ادامه مطلب

در ادامه مراسم، ژائو جیا‌مینگ، از مقام‌های فرهنگی دولت شانگهای، رویکرد جشنواره امسال را «نوآوری از دل تاریخ» عنوان کرد و از تلاش‌ها برای پیوند هنر و فناوری در راستای توسعه پایدار صنعت سینما گفت. او تأکید کرد که شانگهای در تلاش است تا با تقویت برنامه‌های «سینما+»، پیوندی میان سینما و بخش‌های مختلفی چون گردشگری، ورزش، تجارت و نمایشگاه‌ها ایجاد کند.

تمرکز بر میراث سینمایی چین

در این دوره از جشنواره، برنامه‌هایی برای تجلیل از تاریخ سینمای جهان و به‌ویژه چین تدارک دیده شده است؛ از جمله ویدئویی با مروری بر ۱۲۰ سال سینمای چین که با ترانه‌هایی از جین ژانگ همراه بود. همچنین مونتاژی از لحظات ماندگار حضور شانگهای در سینما به نمایش درآمد که فیلم‌های بین‌المللی چون «ماموریت غیرممکن ۳»، «امپراتوری خورشید» و «کنتس سفید» را در کنار آثار کلاسیک چینی مرور می‌کرد.

وانگ شیاوژن، معاون گروه رسانه‌ای چین، با اشاره به اهمیت این سال به عنوان صدو‌سی‌امین سالگرد تولد سینمای جهان و یکصد‌و‌بیستمین سالگرد سینمای چین، نقش سینما را در روایت تمدن‌ها و برانگیختن احساسات مشترک انسان‌ها ستود و گفت: «سینما، هنر گفت‌وگوست؛ تلاقی نوآوری و وفاداری به ریشه‌هاست.»

منبع: variety

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا