آشپزی

این روش پخت پاستا قند خون را پایین نگه می دارد

کارشناسان می‌گویند روش «آل‌دنته» (al dente)ــ به این معنا که پاستا هنگام گاز زدن هنوز سفتی خود را حفظ کرده باشدــ بهترین روش است.

پختن پاستا اغلب ممکن است شبیه یک هنر به نظر برسد تا یک علم، اما یک روش وجود دارد که متخصصان تغذیه آن را توصیه می‌کنند تا از وعده غذایی خود بیشترین بهره را ببرید.

از قرار معلوم، پختن بیش از حد پاستا توصیه نمی‌شود. نشاسته موجود در پاستای بیش‌ازحد پخته‌شده می‌تواند مواد مغذی از جمله پروتئین، کربوهیدرات و فیبر را وارد آب پخت کند.

به طور کلی، کارشناسان می‌گویند روش «آل‌دنته» (al dente)ــ به این معنا که پاستا هنگام گاز زدن هنوز سفتی خود را حفظ کرده باشدــ بهترین روش است.

پاستایی که بیش از حد پخته شده باشد، ممکن است قند خون را افزایش دهد و خطر ابتلا به بیماری قلبی، سکته مغزی و سایر عوارض را بالا ببرد.

میشل هاوزر، دانشیار بالینی جراحی در مرکز سلامت استنفورد، در اظهاراتی توضیح داد: «پاستای بیش از حد پخته‌شده، نسبت به پاستای آل‌دنته تاثیر بیشتری بر سطح قند خون دارد.»

پاستایی که به روش آل‌دنته پخته شده باشد، جویدنی‌تر و قابل‌هضم‌تر است.

سازمان بین‌المللی پاستا گفت: «فرایند گوارش ما کندتر می‌شود، جذب گلوکز موجود در نشاسته نیز همین‌طور؛ نتیجه این است که شاخص گلیسمی [یا اصطلاحا نمایه قندخونی] پایین‌تر است».

شاخص گلیسمی معیاری است برای سنجش سرعتی که یک ماده غذایی می‌تواند باعث افزایش قند خون یا گلوکز شما شود. فقط مواد غذایی حاوی کربوهیدرات شاخص گلیسمی دارند. مواد غذایی با رتبه پایین‌تر پاستا، جو دوسر، هویج، مغزها، میوه‌ها و بسیاری موارد دیگر را شامل می‌شوند. مواد غذایی با رتبه بالاتر عبارت‌اند از هندوانه، سیب‌زمینی، غلات فراوری‌شده و نان سفید. این مقیاس از صفر تا ۱۰۰ متغیر است که عدد ۱۰۰ نشان‌دهنده گلوکز خالص است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا