سلامت

بیماری اندومتریوز چیست و چه علائمی دارد؟

اندومتریوز به التهاب و عفونت رحم اشاره دارد. در بسیاری از موارد با علائمی همچون درد شکم، ترشحات غیرطبیعی، خونریزی نامنظم و تغییرات دوره قاعدگی همراه است. دیگر علایم اندومتریوز شامل تب، سرفه، تنگی نفس، درد در قفسه سینه و تغییرات در تنفس هستند.

به گزارش سبک ایده آل، اندومتریوز یکی از بیماری‌های زنان است که در آن بافت اندومتر رحم به بخش‌های دیگر بدن (هر جایی) مهاجرت می‌کند و در زمان پریود خونریزی می‌کند. این بیماری به سختی تشخیص داده می‌شود و درمان آن نیز دشوار است. اگر به این بیماری مبتلا شده‌باشید، می‌توانید به دکتر زنان مراجعه کنید. برای دریافت نوبت حضوری از دکتر زنان می‌توانید از سایت نوبت‌دهی آنلاین دکترتو کمک بگیرید. همچنین برای مشاوره تلفنی دکتر زنان هم از همین لینک کمک بگیرید.

کیست شکلاتی یا کیست اندومتریوز چیست؟ (فرق کیست اندومتریوما با اندومتریوز)

کیست اندومتریوما یا کیست شکلاتی از جمله مواردی هستند که در روند بیماری اندومتریوز ایجاد می‌شوند. در کیست اندومتریوز برخی از کیست‌های حاوی خون و بافت که رنگ شکلاتی هم دارند و به آنها کیست شکلاتی هم گفته می‌شود، تشکیل می‌شوند که بیشتر هم در تخمدان دیده‌می‌شوند.

 

بیماری اندومتریوز یا آندومتریوز چیست؟

بیماری اندومتریوز به انگلیسی endometriosis، اختلالی است که در آن بافتی که سطح داخلی رحم را می‌پوشاند (اندومتریوم)، در جایی خارج از رحم رشد می‌کند. بافت اندومتریوم از غدد، سلول‌های خونی و بافت پیوندی تشکیل شده‌است و به شکل طبیعی در رحم رشد می‌کند و سطح پوششی رحم را برای تخمک‌گذاری آماده می‌کند. اندومتریوز اغلب دردناک است و تخمدان‌ها، لوله‌های فالوپ و بافت پوشاننده سطح درون لگن را درگیر می‌کند و گسترش به خارج از ارگان‌های لگن نادر است.

 

در فردی که مبتلا به اندومتریوز است، بافت اندومتریوم نابجا از نظر عملکرد همانند بافت طبیعی ضخیم می‌شود، ریزش می‌کند و با هر چرخه قاعدگی خونریزی می‌کند و چون راهی برای خروج از بدن ندارد، گیر می‌افتد. اگر اندومتریوز تخمدان‌ها را درگیر کرده باشد، کیست‌هایی به نام اندومتریوما شکل می‌گیرند، بافت احاطه‌کننده آن آسیب می‌بیند و در نهایت بافت اسکار (بافت ترمیم‌شده پس از یک زخم) و چسبندگی (از طریق تشکیل باندهای غیرطبیعی از بافت فیبروز ارگان‌های داخل لگن به یکدیگر می‌چسبند) به جا می‌گذارد.

 

تقریبا ۶ تا ۱۰ درصد خانم‌ها در جهان دچار اندومتریوز هستند که می‌تواند باعث دردی شود که گاهی، مخصوصا حین قاعدگی، بسیار شدید است. در نتیجه‌ی این بیماری مشکلات باروری نیز ممکن است ایجاد شود.

اندومتریوز بیماری رایج در دوران باروری خانم‌هاست و علائم اغلب پس از یائسگی برطرف می‌شوند. برای خانم‌هایی که علائم را تجربه می‌کنند درمان‌های موثری برای مدیریت آنها موجود است. همچنین برای نازایی مرتبط با اندومتریوز نیز درمان‌هایی برای افزایش احتمال باروری وجود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا