احتمال حیات اقیانوسی در سیاره مردمک چشم+فیلم
سیاره LHS-1140b که در فاصلهی ۵۰ سال نوری از زمین قرار دارد، ۱٫۷۳ برابر پهنتر از زمین است و ۵٫۶ برابر سیاره ما جرم دارد.
به گزارش سبک ایده آل، این سیاره دارای قفل کشندی نسبت به ستاره میزبان خود است؛ بنابراین همیشه با سرعت یکسانی به دور ستارهاش میچرخد و چشم چهار هزار کیلومتری خود را بهصورت ثابت بهسوی این آتش کیهانی دوخته است. با توجه به فاصلهی نزدیک سیاره به ستارهاش، یک سال آن با کمتر از ۲۵ روز زمینی برابری میکند.
اگر ستارهی LHS-1140b مانند خورشید از ستارههای رشته اصلی بود، مدار این دنیای دوردست باعث جوشاندن اقیانوسهایش میشد و این سیاره را بهطور کامل سکونتناپذیر میکرد؛ اما از آنجا که ستارهی والد از نوع کوتوله سرخ سردتر است، این فاصلهی کوتاه سیارهاش را درست در مرکز «منطقهی گلدیلاکس» یا کمربند حیات قرار میدهد. فاصلهی بینقصی از ستاره که باعث جریان یافتن آب مایع روی سطح سیاره میشود.
پژوهشگرها برای بررسی سیاره یادشده از دوربین فروسرخ نزدیک تلسکوپ جیمز وب و طیفسنج بدون شکاف آن استفاده کردند که با عبور نور ستاره در جو احتمالی سیاره، امکان بررسی محتوای آن را میدهد.
ستارهشناسها با نگاه کردن به طول موجهای نوری جذبشده، نشانههایی از نیتروژن را پیدا کردند که یکی از مادههای کلیدی جو زمین است. محاسبات جداگانه نیز نشان داد که این سیاره به اندازهی کافی چگال نیست که از سنگ ساخته شده باشد.