علم و فناوریگوناگون

تولید آجر خودترمیم‌شونده از خاک شبیه‌سازی‌شده ماه با کمک باکتری !

پژوهشگران هندی با کمک باکتری خاک‌زی، آجرهایی زیستی و خودترمیم‌شونده برای ساخت‌وساز در ماه تولید کردند.

به گزارش سبک ایده‌آل. تیمی از پژوهشگران مؤسسه علوم هند موفق شده‌اند با بهره‌گیری از باکتری «اسپوروزارسینا پاستوری» که در خاک زمین زندگی می‌کند، آجر خودترمیم‌شونده از خاک شبیه‌سازی‌شده ماه بسازند. نکته جالب‌تر اینکه این آجرها در صورت آسیب‌دیدگی قابلیت خودترمیمی دارند. پژوهشگران در آزمایش‌های خود از فرآیندی به‌نام «زینترینگ» برای ساخت این آجرها استفاده کردند. این فرآیند شامل ترکیب خاک شبیه‌سازی‌شده با پلیمر محلول و پخت آن در دمای بالا است.

آجرهای خود ترمیم شونده برای ساخت و ساز در ماه و مریخ - دیجی رو
اگرچه آجرهای زینترشده مقاومت بالایی دارند، اما شکنندگی در برابر شرایط سخت سطح ماه همچنان چالش‌برانگیز است. برای رفع این مشکل، پژوهشگران از ترکیب باکتری، صمغ گوار و خاک برای تهیه دوغابی زیستی بهره بردند که پس از ریخته‌شدن روی ترک‌ها، توانست بخش زیادی از مقاومت آجر خودترمیم‌شونده را بازیابی کند.
این موفقیت در محیط آزمایشگاهی به‌دست آمده، اما پژوهشگران در تلاش‌اند با ارسال این باکتری به مدار زمین، در قالب مأموریت فضایی گگانیان، تأثیر آن را در شرایط واقعی بررسی کنند. تلاش‌هایی مشابه در کشورهای دیگری مانند چین، آمریکا و آژانس فضایی اروپا نیز در جریان است. استفاده از میکروارگانیسم‌ها در ساخت‌وساز، گامی نو در آینده معماری در فضا به‌حساب می‌آید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا