
چگونه مردم مصر باستان گربهها را به همنشین انسان تبدیل کردند؟
یافتههای محققان نشان میدهد که مردم مصر باستان اولین کسانی هستند که گربهها را به همنشین انسان تبدیل کردند.
به گزارش سبک ایدهآل،بر اساس دو پژوهش جدید احتمالا گربه ها نخستین بار پس از آیینهای قربانی جمعی این گربه سانان پشمالو در مردم مصر باستان به همنشین انسان تبدیل شدند.
مصر باستان به عنوان مهد تمدن انسان شناخته میشود جایی که اهلی سازی و پرستش گربه ها رایج بوده است.
بقایای مومیایی شده گربه ها و خدایانی مانند باستت، الهه مصری نشان می دهد که انسانها و گربه سانان پشمالو در این منطقه کنار یکدیگر زندگی می کردند.
با این حال شرایط دقیقی که گربه ها به همنشین انسان تبدیل شدند ناشناخته بود.
سپس در سال ۲۰۰۱ دانشمندان در کشفی مهم یک گور ۹۵۰۰ ساله در قبرس یافتند که حاوی که بقایای یک انسان و یک گربه بود که نشان می داد اهلی سازی گربه ها ممکن است در این جزیره مدیترانه ای آغاز شده باشد.
نظریه پژوهشگران این بود که گربه ها در قبرس و نواحی اطراف ممکن است کشاورزان اولیه را دنبال کرده باشند و به تدریج طی هزاران سال به زندگی کنار انسان عادت کرده اند.
اکنون دو مطالعه دی ان ای جدید که هنوز داوری علمی نشده اند این نظریه را رد کرده اند و یافته ها نشان میدهد که حیوان قبرسی در واقع یک گربه وحشی اروپایی بوده است نه گربه ای اهلی
به گفته پژوهشگران این موضوع دوباره توجه را به مردم مصر باستان به عنوان خاستگاه اهلی سازی گربه باز میگرداند فرایندی که احتمالا ۳۰۰۰ سال بیشتر قدمت ندارد.
آنها می نویسند ما نشان میدهیم که گربه های اهلی برخلاف آنچه پیش تر تصور میشد با کشاورزان دوران نوسنگی به اروپا منتقل نشدند.
در عوض دانشمندان گمان میکنند گونه های اهلی شده گربه های وحشی ابتدا در مراسمهای آیینی جمعی برای باستت قربانی شدند پیش از آنکه رام و به حیوان خانگی تبدیل شوند.
باستان شناسان میگویند الهه مصری محافظت لذت و سلامت ابتدا با سر شیر به تصویر کشیده میشد اما در حدود هزاره اول پیش از میلاد با سر گربه ترسیم شد.
پژوهشگران در این تحقیق جدید مینویسند این تحول با افزایش قربانی گربه هم زمان شد به طوری که میلیونها گربه آزاد یا پرورشی مومیایی و به الهه پیشکش شدند.
حفاری ها همچنین نشان داده اند که معابد و پرستشگاه هایی که وقف باستت شده بودند اطراف اراضی کشاورزی وسیع باستانی قرار دارند.