
به گزارش سبک ایده آل، پژوهشگران در اسپانیا استخوانهای صورت یک انسانتبار ناشناخته را کشف کردهاند. این فسیل ها شامل یک فک و استخوان گونه هستند. قدمت آنها بین ۱.۱ تا ۱.۴ میلیون سال تخمین زده شده است. محل کشف در غارهای منطقه آتاپوئرکاست.

در ابتدا، تصور میشد فسیلها متعلق به گونه «هومو آنتسسور» باشند. اما بررسیها نشان داد ساختار صورت بدویتر است. به همین دلیل، دانشمندان نام موقت «هومو آفینیس ارکتوس» را انتخاب کردهاند.
دکتر روزا هوگوئه میگوید این کشف دیدگاهها را تغییر میدهد. تاکنون تصور میشد تنها یک گونه انسانی در اروپا زندگی میکرده است. اما این فسیل نشان میدهد بیش از یک گونه وجود داشتهاند.
این قطعات در سال ۲۰۲۲ کشف شدند. محل کشف آنها غار سیما دل الفانته بوده است. پژوهشگران ماهها وقت صرف کنار هم گذاشتن این قطعات کردند.
منطقه آتاپوئرکا در گذشته جنگلی و مرطوب بوده است. پر از علفزار، آبهای فصلی و حیوانات. محیطی مناسب برای شکار و گردآوری گیاهان.
در کنار فسیل، ابزارهایی از سنگ چخماق و کوارتز پیدا شدهاند. این ابزارها سادهاند اما کاربردی. استخوانهایی از حیوانات مختلف نیز کشف شده است. برخی از آنها نشانههایی از بریدگی دارند. این یعنی انسانهای اولیه قصاب ماهری بودند.
بقایای انسانی در غار پیدا شدهاند. ولی ابزار و استخوان حیوانات بیرون از غار بودهاند. احتمال دارد استخوانها با جریان آب یا گرانش به داخل غار افتاده باشند.
دکتر ماریا مارتینون تورس میگوید: ما با جمعیتی از انسانتباران روبرو هستیم که پیشتر نمیشناختیم. این کشف درک تازهای از تکامل انسان در اروپا به ما میدهد.
اکنون بررسیهای بیشتری در جریان است. شاید بتوان جنسیت این فرد را هم شناسایی کرد. پژوهشگران معتقدند این منطقه نقش مهمی در مسیر تکامل انسان خردمند داشته است.